Κάλεσμα Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη κατά τη 4η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού στην Αρχαία Ολυμπία: Αναγκαία η συστράτευση όλου του Ελληνισμού στον κοινό εθνικό στόχο της ανάκαμψης της χώρας

Print Friendly, PDF & Email

Η Ελλάδα του αύριο μπορεί να διαμορφωθεί με τη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου συνεργασίας των Ελλήνων ανά την υφήλιο  

Στην αναγκαιότητα σύμπραξης και συνεργασίας όλου του ελληνισμού ανά την υφήλιο, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ανάκαμψης της Ελλάδας, καθώς και στην υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας να αποκτήσουν οι ομογενείς δικαίωμα λόγου και ψήφου, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στη 4η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού που πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία.

«Είναι εθνική μας υποχρέωση να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ανάκαμψης της Ελλάδας και σε αυτό τον αγώνα οι πρώτοι σύμμαχοί μας είναι οι απόδημοι Έλληνες οι οποίοι όπου και αν βρίσκονται στο εξωτερικό διαπρέπουν. Το ελληνικό κράτος είναι ανάγκη να πάρει άμεσα σοβαρές αποφάσεις για την ελληνική ομογένεια».

Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός παγκόσμιου δικτύου συνεργασίας του ελληνισμού.

Ιατρικός Τουρισμός

«Ως Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, αλλά και ως Έλληνας πολίτης εργάζομαι καθημερινά προκειμένου να μπορέσει η χώρα αναπτυχθεί. Εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης σε παγκόσμιο επίπεδο και ταυτόχρονα πραγματοποιούμε μια παγκόσμια καμπάνια προώθησης του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα. Η χώρα μας μπορεί  να έχει σημαντικά  οφέλη.  Ο Ιατρικός Τουρισμός μπορεί να  δώσει νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Στόχος μας είναι αντί να φεύγουν οι Έλληνες γιατροί στο εξωτερικό να έρθουν οι ασθενείς στην Ελλάδα και να επιστρέψουν στη χώρα μας όσοι Έλληνες γιατροί έχουν φύγει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης.

Τιμητική διάκριση για τον Γ. Πατούλη

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 30 Ιουλίου στην Αρχαία Ολυμπία τιμήθηκαν για τη δράση τους, στον τομέα του ο καθένας, προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τιμητική διάκριση δόθηκε στο Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ. Πατούλη για τη προσφορά του και της δράσης του για την εθνική ανάκαμψη και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ όλων των Ελλήνων της Διασποράς.

Αντίστοιχες τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στο Δήμαρχο Πύλου – Νέστωρος Δ. Καφαντάρη και το Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Ε. Κοτζιά.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της συνάντησης στην Αρχαία Ολυμπία πραγματοποιήθηκε και το FORUM  Επιχειρηματικότητας με θέμα:  «Η Ελλάδα του χθες – του σήμερα – του αύριο» , στο Συνεδριακό κέντρο  «Δημήτρης Βικέλας», στις εγκαταστάσεις  της Διεθνούς  Ολυμπιακής Ακαδημίας.          

Ο Γ. Πατούλης ανέφερε κατά την ομιλία του ότι το μείζον ζήτημα είναι τι θα πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα. «Η πραγματική ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και της επιχειρηματικότητας, μπορεί να γίνει μόνο μέσω της ενδυνάμωσης και  ανεξαρτητοποίησής τους από το Δημόσιο και η ανάγκη αυτή είναι πλέον μονόδρομος. Είναι σαφές ότι η Χώρα χρειάζεται επανεκκίνηση σε όλους τους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας και των μηχανισμών του κράτους», τόνισε.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι: «η ελληνική οικονομία χρειάζεται να γίνει εξωστρεφής και για το λόγο αυτό απαιτείται η υλοποίηση των σχετικών  μεταρρυθμίσεων, που αφορούν στη μείωση της γραφειοκρατίας, την  ύπαρξη ενός σταθερού, προβλέψιμου και απλού φορολογικού πλαισίου, στην εξάλειψη της διαφθοράς μέσω της αξιοποίησης νέων τεχνολογιών και στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 4ης Παγκόσμιας Συνάντησης Απόδημου Ελληνισμού, ξεκίνησε με μια σειρά από συμβολικές δράσεις τη Παρασκευή 28 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα η εναρκτήρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Ιουλίου στις 7.00 μ.μ.  στη Μεθώνη,  στο λιμάνι και στο Κάστρο της  πόλης, με ένα  «Αφιέρωμα στους  πρωτοπόρους  μετανάστες  της περιοχής». Καλωσόρισμα στους προσκεκλημένους απηύθυνε ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Πύλου – Νέστωρος Δημήτρης Καφαντάρης.

Η 4η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού ήταν υπό την αιγίδα και διοργάνωση της ΚΕΔΕ, του Οργανισμού «Η αυτού Μεγαλειότης ο Έλλην Μετανάστης, “ΗιsMajestytheGreekImmigrant”, της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, της Ολυμπιακής Επιτροπής, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, του δήμου Πύλου Νέστωρος και πολλών άλλων φορέων.

 

Σχετικά αρχείαΚάλεσμα Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη κατά τη 4η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού στην Αρχαία Ολυμπία: Αναγκαία η συστράτευση όλου του Ελληνισμού στον κοινό εθνικό στόχο της ανάκαμψης της χώρας (1)


Κάλεσμα Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη κατά τη 4η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού στην Αρχαία Ολυμπία: Αναγκαία η συστράτευση όλου του Ελληνισμού στον κοινό εθνικό στόχο της ανάκαμψης της χώρας (2)


Κάλεσμα Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη κατά τη 4η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού στην Αρχαία Ολυμπία: Αναγκαία η συστράτευση όλου του Ελληνισμού στον κοινό εθνικό στόχο της ανάκαμψης της χώρας (3)


Κάλεσμα Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη κατά τη 4η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού στην Αρχαία Ολυμπία: Αναγκαία η συστράτευση όλου του Ελληνισμού στον κοινό εθνικό στόχο της ανάκαμψης της χώρας (4)

Μετάβαση στο περιεχόμενο