Ισχυρός Δήμος, με μόνιμη και σταθερή δουλειά για κάθε εργαζόμενο

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την ανακοίνωση της Τ. Ο. ΠΑΣΟΚ Αμαρουσίου για το ζήτημα των εργαζομένων του Δήμου, έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, περιμένουμε από την τοπική οργάνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει την αυτοκριτική της και να καταδικάσει  απερίφραστα και κατηγορηματικά τα πολιτικά πρόσωπα από τις διοικήσεις του παρελθόντος, τα οποία δημιούργησαν το νομικό έκτρωμα του Οργανισμού Εργασίας. Τα πρόσωπα αυτά ανήκουν στον ίδιο κομματικό χώρο. Και ευθύνονται γιατί με τις πολιτικές τους επιλογές  «κρατούσαν σε ομηρία» εκατοντάδες εργαζόμενους εδώ και πολλά χρόνια, εφαρμόζοντας ένα απαράδεκτο καθεστώς απασχόλησης, που λειτουργούσε ως δεξαμενή δανεισμού εργαζομένων στο Δήμο, χωρίς κατοχυρωμένα γι’ αυτούς δικαιώματα.

Δεύτερον, περιμένουμε από την ίδια κομματική οργάνωση να αναγνωρίσει ως προσωπική επιτυχία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη το γεγονός ότι διεκδίκησε από την Κυβέρνηση και πέτυχε να ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση, που αναγνωρίζει στους εργαζόμενους του Οργανισμού Εργασίας, που είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, δικαιώματα εργαζομένων σε δημοτικές επιχειρήσεις. Είμαστε ο μοναδικός Δήμος που πέτυχε μια τόσο ευνοϊκή ρύθμιση από την Πολιτεία, με την οποία αναγνωρίζονται για τους εργαζόμενους του δικαιώματα που τους εξασφαλίζουν σε σταθερή βάση, μόνιμη δουλειά και εισόδημα, σε συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας.

Τρίτον, περιμένουμε από την ίδια κομματική οργάνωση να αναγνωρίσει στο Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη ως επιτυχία το γεγονός ότι η θέση που υποστήριζε στα όργανα της Αυτοδιοίκησης και διεκδικούσε από την Πολιτεία να γίνει νόμος του κράτους είναι πλέον πραγματικότητα. Και η θέση αυτή αφορά τη δυνατότητα να μοριοδοτείται η εντοπιότητα στους διαγωνισμούς που γίνονται μέσω ΑΣΕΠ στους Δήμους. Αυτό σημαίνει ότι στους διαγωνισμούς που γίνονται για προσλήψεις στο Δήμο Αμαρουσίου, τα παιδιά της πόλης μας θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες για να βρουν δουλειά στον τόπο τους.

Τέταρτον, θέλουμε να επισημάνουμε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι αυτή που δίνει επιτέλους λύση που διασφαλίζει το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου. Η δέσμευσή μας είναι ξεκάθαρη. Κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του. Και στη δέσμευση αυτή ανταποκρινόμαστε με συνέπεια. Τους διασφαλίζουμε δουλειά και εισόδημα είτε παραμείνουν στο Δήμο Αμαρουσίου, είτε μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία ή νομικό πρόσωπο του Δημοσίου.
Και το κάνουμε μέσα από μια διαδικασία διαπαραταξιακής συνεννόησης και συνεργασίας, γιατί πιστεύουμε ότι το ζήτημα των εργαζομένων είναι ένα ζήτημα στο οποίο όλοι πρέπει να έχουν υπεύθυνο λόγο αλλά και ρόλο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο