Ισχυρή παρουσία του Δήμου Αμαρουσίου στην έκθεση POLIS

Print Friendly, PDF & Email
Γ. Πατούλης: « Το τρίπτυχο ανεργία -υγεία – πρόνοια αποτελεί το βασικό άξονα όλων των παρεμβάσεων μας »
 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε ο Οργανισμός Πρόνοιας και Πολιτικής Προστασίας Αμαρουσίου με θέμα: «Ευκαιρίες ένταξης ευπαθών ομάδων πληθυσμού στην ελληνική κοινωνία & αγορά εργασίας ».     


 « Το πρόγραμμα Νέα Προοπτική », αφορά δράση ιδιαίτερης σημασίας,   η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Απασχόληση & Επαγγελματική Κατάρτιση » Μέτρο 2.1: «Παροχή Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών» του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 75% από το Eυρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.


Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε ως ένα από τα πιο δύσκολα «στοιχήματα» των σύγχρονων κοινωνιών την προώθηση ίσων ευκαιριών για όλους τους πολίτες, σημειώνοντας ότι «απαιτείται η χάραξη μιας νέας πολιτικής και στρατηγικής πιο ανθρωποκεντρικής σε όλα τα επίπεδα εξουσίας, τόσο από τα κράτη μέλη της ΕΕ όσο και από τις τοπικές κοινωνίες».


«Το τρίπτυχο Ανεργία – Υγεία – Πρόνοια αποτελεί το βασικό άξονα όλων των παρεμβάσεων της κοινωνικής μας πολιτικής στο Δήμο Αμαρουσίου» τόνισε ο κ. Πατούλης, αναφέροντας μεταξύ άλλων: • την υλοποίηση προγραμμάτων που προωθούν την απασχόληση σε τοπικό επίπεδο

 • τις επιλογές της δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας

 • τις δράσεις που βοηθούν στην κοινωνική ένταξη των μεταναστών, αλλά και την εθελοντική προσφορά και συμμετοχή των συμπολιτών μας όπως το πρόγραμμα « Μαθαίνω Ελληνικά ».

 • τα προγράμματα « Βοήθεια στο Σπίτι » για την Τρίτη ηλικία, Βοήθεια στο σπίτι για τα άτομα με αναπηρία,« Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας.

 • την οικονομική στήριξη που παρέχει σε πολίτες με μεγάλα οικονομικά προβλήματα

 • τη λειτουργία του Δημοτικού Πολυϊατρείου και τη δωρεάν εξυπηρέτηση χιλιάδων συμπολιτών μας

 • την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης των ευπαθών ομάδων μέσα από δομές, όπως το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης

 • τις υπηρεσίες στις οικογένειες του Δήμου μας μέσα από τους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

 • την ανάληψη νέων ρόλων και αρμοδιοτήτων και τη δημιουργία του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με στόχο την ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης υγείας.

Παράλληλα, ο  Δήμαρχος πρότεινε και την ανάληψη καινοτόμων πρωτοβουλιών που αποτέλεσαν και επίσημες προτάσεις του στο πρόσφατο συνέδριο της ΤΕΔΚΝΑ: • τη δημιουργία Δημοτικών και Κοινωνικών Γραφείων Εύρεσης Εργασίας και ενημέρωσης ανέργων σε κάθε Δήμο ή κοινότητα

 • την παροχή δυνατότητας στους ΟΤΑ να γίνουν δικαιούχοι του προγράμματος νέων θέσεων εργασίας του ΟΑΕΔ.

 • την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας, η οποία δημιούργησε χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στο χώρο των κοινωνικών υπηρεσιών.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πρόνοιας Αντώνης Παρτσινέβελος, αναφέρθηκε στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην υποστήριξη ευπαθών ομάδων, παρουσιάζοντας τις υπηρεσίες που παρέχει ο Οργανισμός, αλλά και την πρόοδο του Σχεδίου Δράσης ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.


Μίλησαν επίσης, η κα Χάρη Μπρισίμη, αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ΕΣΠ, η κα Πιπεργιά στέλεχος του Υπουργείου Απασχόλησης, η κα Σβορώνου, υπεύθυνη δημοσιότητας του έργου και η κα Φωτοπούλου, εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου.
Μετά το πέρας της ημερίδας ακολούθησε εκδήλωση κατά την οποία τιμήθηκαν για την προσφορά τους, ευαισθητοποιημένοι επαγγελματίες που υποστηρίζουν ενεργά το κοινωνικό έργο του Οργανισμού Πρόνοιας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο