Ισχυρή παρουσία του Δήμου Αμαρουσίου στην έκθεση POLIS

Print Friendly, PDF & Email
|download _.jpg file 112 KB|

Ο Δήμος Αμαρουσίου είχε μια πολύ δυναμική παρουσία, κατά τη διάρκεια της έκθεσης POLIS 2007 που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη από τι 22 έως τις 25 Νοεμβρίου.


Στο περίπτερο του Δήμου Αμαρουσίου, που δέσποζε στο χώρο , διοργανώθηκαν δύο από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της έκθεσης, στις οποίες παρευρέθηκαν Υπουργοί , Βουλευτές καθώς και Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων από όλη την Ελλάδα.


Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου διοργανώθηκε στις 12 το μεσημέρι, ειδική εκδήλωση , με θέμα την εφαρμογή του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης στους Ο.Τ.Α.


Ο υπυπουργός Υγείας κ. Γ. Κωνασταντόπουλος, ο Δήμαρχος Αμαρουσιου κ. Γ. Πατούλης και ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Απ. Τζιτζικώστας

|download _.jpg file 99 KB|

Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ένας από τους πρώτους Δήμους στη χώρα που εφαρμόζει το Κ.Π.Α. στη λειτουργία του και ως πρωτοπόρος αναλαμβάνει δράσεις για την προώθηση του και σε άλλους Ο.Τ.Α.


Την εισήγηση του Δήμου για την αναγκαιότητα των διαδικασιών αξιολόγησης ανέλαβε να κάνει, μετά το χαιρετισμό του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη,  ο Γενικός Γραμματέας Δρ Μ. Χρηστάκης.
Στην ίδια εκδήλωση τοποθετήθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΣ και άλλων κρατικών υπηρεσιών και παρευρέθηκαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων από όλη την Ελλάδα.


Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο περίπτερο του Δήμου διοργανώθηκε άλλη μια εκδήλωση, με θέμα το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τομέα της πρόληψης της υγείας.|download _.jpg file 115 KB|

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση αυτή ήταν πέρα του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, ο Υφυπουργός Υγείας Γ. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να αναλάβουν και οι Ο.Τ.Α. ρόλο και ευθύνες στην πρόληψη της υγείας, ενώ τόνισε τις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει προς την κατεύθυνση αυτή ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας.


Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθηκαν ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Α. Τζιτζικώστας, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων, ενώ λόγω της σημαντικότητας|download _.jpg file 270 KB|

του θέματος υπήρξε και απευθείας σύνδεση με το δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3, όπου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης παρουσίασε τις θέσεις του Δήμου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου είχε επαφές με Δημάρχους από άλλες πόλεις της χώρας, ενώ εκατοντάδες επισκέπτες πέρασαν από το περίπτερο του Δήμου Αμαρουσίου και έλαβαν ενημερωτικό υλικό για το Δήμο και τις υπηρεσίες που προσφέρει.


 

 

Στην έκθεση POLIS ο Δήμος Αμαρουσίου είχε μια ακόμη  σημαντική διάκριση καθώς ανακηρύχθηκε χρυσό μέλος του Polis Club ως επιβράβευση για την επιτυχή συμμετοχή του  ενώ το περίπτερό του βραβεύτηκε ως ένα από τα καλύτερα . Το βραβείο παρέλαβε  ως εκπρόσωπος του Δήμου Αμαρουσίου σε ειδική εκδήλωση η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ε. Χαλιώτη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο