Ισχυρή ομάδα τεχνοκρατών, με αυτοδιοικητική εμπειρία, στη διοίκηση του Δήμου.

Print Friendly, PDF & Email
Στελέχη με τεχνοκρατικές γνώσεις,  μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία , αλλά και πολύχρονη θητεία σε πολιτικές θέσεις, πλαισιώνουν τη Νέα Δημοτική Αρχή στο δύσκολο έργο που ανέλαβε για την αναγέννηση της πόλης.
Με απόφαση του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, Γενικός Γραμματέας, ανέλαβε ο Μιχάλης Χρηστάκης. Και Ειδικός Γραμματέας, ο Μιχάλης Μπάρλας.
Ο νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλης Χρηστάκης, είναι Ειδικός Επιστήμονας στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.Κατέχει Πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης, Masters στις Ευρωπαϊκές Σπουδές και Διδακτορικό στις Διεθνείς Σχέσεις .
Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.
Μιχάλης Χρηστάκης
Έχει διατελέσει:

  •     Ειδικός Σύμβουλος για τα Εκπαιδευτικά και τα Κοινοτικά Θέματα του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νικήτα Κακλαμάνη.
  • Υπεύθυνος Έρευνας και Σπουδών στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.
  • Υπεύθυνος Έρευνας και Σπουδών στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης για τους τομείς των Ευρωπαϊκών Θεμάτων, των Διεθνών Σχέσεων, του Περιβάλλοντος και του Πολιτισμού και για την εκπόνηση των Κοινοτικών Προτάσεων.
  • Ειδικός Επιστήμονας στη Διεύθυνση Διεθνών Δραστηριοτήτων και Ε.Ο.Κ., του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.
  • Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του I.S.T. Studies – University of Hertfordshire.
  • Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
  • Επιστημονικός Συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Έχει αναπτύξει σημαντική ερευνητική δραστηριότητα και υπήρξε επιστημονικός συντονιστής σε πλήθος κοινοτικών προγραμμάτων.
Επίσης, έχει αναπτύξει σημαντική διδακτική δραστηριότητα στην ανώτατη και ανώτερη εκπαίδευση, με αντικείμενο οικονομικά θέματα και ευρωπαϊκές πολιτικές (Πάντειο Πανεπιστήμιο, Στρατιωτικές Σχολές και Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης).

Ο Ειδικός Γραμματέας Μιχάλης Μπάρλας είναι κάτοικος Αμαρουσίου από το 1976.

Διετέλεσε ανώτατο διευθυντικό στέλεχος στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και ολοκλήρωσε την επαγγελματική σταδιοδρομία του με το βαθμό του Διευθυντή.

Στην ενασχόλησή του με τα κοινά περιλαμβάνεται έντονη συνδικαλιστική και πολιτική δράση.

Μιχάλης Μπάρλας
Υπήρξε επί σειρά ετών συνεργάτης και διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου της Βουλής Αθανασίου Τσαλδάρη.

Διετέλεσε διευθυντής στο γραφείο του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Π. Παναγιωτόπουλου.

Είναι παντρεμένος με την κ. Μαρίνα Καρακασίλη-Μπάρλα, διευθύντρια της Εμπορικής Τράπεζας Αμαρουσίου, με την οποία έχουν αποκτήσει μια κόρη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο