Ισχυρή η παρουσία του Δήμου Αμαρουσίου στην νέα αναδάσωση του Κοκκιναρά

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 287KB|


Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των δημοτών του Αμαρουσίου  στο κάλεσμα του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη και του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ) για την νέα αναδάσωση του δάσους του Κοκκιναρά στην Πεντέλη, η οποία έγινε την Κυριακή 15 Μαρτίου.

Στην αναδάσωση συμμετείχαν περίπου 250 συμπολίτες μας, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου, η Αναπτυξιακή Α.Ε., ο Οργανισμός Περιβάλλοντος, η Υπηρεσία Πρασίνου, τα Εξωτερικά Συνεργεία, το Ειδικό Σώμα, καθώς και η ισχυρή παρουσία του 15ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, ενώ ο Δήμος Αμαρουσίου διέθεσε και το Ασθενοφόρο του Δήμου.
Στην αναδάσωση διατέθηκαν και πάλι περίπου 25.000 δενδρύλλια από τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία φυτεύτηκαν σε μια έκταση 2.000 στρεμμάτων.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, ο οποίος έδωσε το παρών στην αναδάσωση δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα  ικανοποιημένος από τη συμμετοχή τόσο των δημοτών της πόλης μας όσο και των εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, που αποδεικνύουν την περιβαλλοντολογική τους ευαισθησία. Η ικανοποίηση και η χαρά μου γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, γιατί στην προσπάθεια αυτή της αναδάσωσης της Πεντέλης, η συμμετοχή των σχολείων και των παιδιών είναι μεγάλη, κάτι που μας γεμίζει με ελπίδα για το μέλλον. Ο εθελοντισμός έχει πολλά να προσφέρει, διαμορφώνοντας μια κοινωνία αλληλεγγύης και αξιών.»

Τόνισε δε ότι σύντομα ο Δήμος Αμαρουσίου θα ανακοινώσει νέες δενδροφυτεύσεις εντός των ορίων του Δήμου, σε περιοχές που υπάρχει ανάγκη, όπως το κτήμα Καρέλλα και το δάσος Μιμικόπουλου.
 

|download file .jpg 677KB|

Μετάβαση στο περιεχόμενο