Ηπειρώτικη βραδιά στο Αμαλίειο από τον Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 136KB|


|donwload file .jpg 155KB|


Ένα Ηπειρώτικο γλέντι με χορό και τραγούδια, παραδοσιακά ακούσματα της Ηπείρου, απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στο θέατρο του Αμαλίειου, στη Ηπειρώτικη Βραδιά που διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Γιάννη Μαρκόπουλου.

Στην βραδιά, που εξελίχθηκε σε ένα πραγματικό γλέντι, με τον κόσμο να συμμετέχει χορεύοντας, τραγούδησαν οι γνωστοί Ηπειρώτες τραγουδιστές Ηλίας Κόντης, Σάββας Σιάτρας, Σέας Γκίκας, Παγώνα Αθανασίου Χαλκιά, Ανθούλα Νούση και το Πολυφωνικό σύνολο «Χαόνια», ενώ συνόδευσαν με παραδοσιακούς χορούς τα χορευτικά τμήματα παιδιών, νέων και ενηλίκων του συγκροτήματος «το Κούγκι», υπό την διδασκαλία των δασκάλων χορού Διονύση Κάρδαρη και Ευγενίας Κοστούση και το χορευτικό συγκρότημα της Ομοσπονδίας Μουργάκας υπό την διδασκαλία των Γιώργου Στεργίου και Ρούλα Χίνου.

Έπαιξαν κλαρίνο οι Βαλάντης Βρακάς, Νικόλαος Φιλιππίδης, λαούτα οι Χριστόφορος Ρούμπης, Κώστας Φιλιππίδης, βιολιά οι Βαγγέλης Κουμπτζής, Θανάσης Πρεμέντης και ντέφι ο Σπύρος Αλεύροντας.

Παρόντες στην Ηπειρώτικη αυτή βραδιά ήταν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού κ. Ν. Πέππας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Γ. Μαρκόπουλος και πλήθος κόσμου.
           


Μετάβαση στο περιεχόμενο