Ημερίδα του Δήμου Αμαρουσίου με θέμα «Σχέδιο δράσης του Δήμου Αμαρουσίου για Ενεργειακά Πράσινες Προμήθειες,Ενημέρωση και Κινητοποίηση Πολιτών και Ενδιαφερομένων»

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg file 76 KB|


Ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010, στις 9:30 π.μ. , στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα) ημερίδα με θέμα «Σχέδιο δράσης του Δήμου Αμαρουσίου για Ενεργειακά Πράσινες Προμήθειες, Ενημέρωση και Κινητοποίηση Πολιτών και Ενδιαφερομένων».


Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη» και της συμμετοχής του Δήμου Αμαρουσίου στο ευρωπαϊκό έργο PRO EE – «Η Δημόσια Αγορά Ενισχύει την Ενεργειακή Αποδοτικότητα» και πιο συγκεκριμένα στη Δράση με τίτλο «Διαβούλευση των ενδιαφερομένων και ανάμειξη πολιτών».


Ο σκοπός της ημερίδας είναι η Δημόσια Διαβούλευση του Σχεδίου Δράσης του Δήμου Αμαρουσίου που αφορά στις πράσινες προμήθειες, στο πλαίσιο της καμπάνιας ευαισθητοποίησης για την προστασία του κλίματος και συγκεκριμένα την ενεργειακή αποδοτικότητα και την κατανάλωση ενέργειας.


Στη συζήτηση θα αναφερθούν οι στόχοι, οι δραστηριότητες και τα μέτρα εφαρμογής, καθώς και οι στρατηγικές υλοποίησης που θα ακολουθήσει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ο Δήμος.


Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, το Σχέδιο Δράσης θα κοινοποιηθεί σε τοπικούς φορείς πολιτών και του Δήμου, σε κοινωνικούς εταίρους και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με στόχο την ενεργό δραστηριοποίησή τους για την περαιτέρω ανάπτυξη των πράσινων προμηθειών του Δήμου.


Συντονιστής του Έργου PRO EE είναι η Climate Alliance Klima- Bündnis καθώς οι εταίροι του έργου είναι από την Αυστρία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Γερμανία ενώ εταίρος του έργου από την Ελλάδα, πέρα από τον Δήμο Αμαρουσίου, είναι και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – ΚΑΠΕ.
 
Την ημερίδα θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γιώργος Πατούλης, ενώ θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Θεμάτων & Εξυπηρέτησης Πολιτών και Υπεύθυνο Προμηθειών κ. Ιατρίδη και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ.Χρηστάκη που θα παρουσιάσει το ενεργειακό πλάνο και το Πρόγραμμα.


Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, και πιο συγκεκριμένα από τα Τμήματα Ανάλυσης Ενεργειακής Πολιτικής, Περιβάλλοντος και Μεταφορών καθώς και παρουσιάσεις από τις εταιρίες Ευ-Έργω, Στόχασις καθώς και την Τράπεζα Πειραιώς. 


Τηλ. Επικοινωνίας: 213 2038341- 343


Μετάβαση στο περιεχόμενο