Ημερίδα με θέμα τις πρώτες βοήθειες υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου από το 4ο Λύκειο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 511 KB|


|download file .jpg 355 KB|


Γ. Πατούλης: «η γνώση πρώτων βοηθειών μπορεί να σώσει μια ζωή»

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με αντικείμενο την παροχή πρώτων βοηθειών στα σχολεία σε καταστάσεις ανάγκης, διοργάνωσε σήμερα το 4ο Λύκειο Αμαρουσίου υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.
Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος  και μίλησε στους μαθητές για τη σημασία της γνώσης και της παροχής πρώτων βοηθειών σε κάποιο συνάνθρωπό μας για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.
Ο κ. Πατούλης στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων: «η θωράκιση της δημόσιας υγείας πρέπει να είναι το πρωταρχικό μέλημα κάθε Δημοτικής Αρχής που σέβεται τους πολίτες και επιθυμεί να τους εξασφαλίσει μια άριστη ποιότητα ζωής. Η ανάγκη αυτή γίνεται ακόμη πιο επιτακτική στην σημερινή εποχή που ο άνθρωπος βάλλεται από πολλούς εξωτερικούς παράγοντες οι οποίοι απειλούν την υγεία του και τη σωματική του ακεραιότητα.
Γι΄ αυτό το λόγο στο Δήμο Αμαρουσίου πιστεύουμε ότι η γνώση είναι δύναμη και η πρόληψη, ασφαλώς και είναι η καλύτερη θεραπεία. Μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι να προσφέρει σε όλους τους δημότες την ευκαιρία να έχουν μία σφαιρική πληροφόρηση πάνω σε θέματα που αφορούν τη σωματική και ψυχική τους υγεία.
Γι΄ αυτό το σκοπό πραγματοποιούμε μία σειρά από εκδηλώσεις, ενημερωτικές συζητήσεις, ημερίδες και άλλες πρωτοβουλίες που απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους όλων των ηλικιών, παρέχοντάς τους πολύτιμες πληροφορίες για διάφορες παθήσεις και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής τους.
Σε αυτές τις πρωτοβουλίες εντάσσεται και η ημερίδα αυτή, που ασχολείται με ένα πολύ σοβαρό θέμα: για το πώς μπορούμε να φανούμε πραγματικά χρήσιμοι και ποιες ενέργειες πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που κάποιος συνάνθρωπός μας νοσήσει ξαφνικά ή πάθει κάποιο ατύχημα. Η γνώση των πρώτων βοηθειών δεν απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση ή ικανότητες, κι όμως, μπορεί να σώσει μια ζωή».

Στην ημερίδα μίλησαν επίσης εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ ενώ παρόντες ήταν ο Διευθυντής του 4ου Λυκείου κ. Λεωνίδας Μασσοστάσης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Αμαρουσίου για την πρωτοβουλία αυτή, και η καθηγήτρια του σχολείου κ. Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη.


           


Μετάβαση στο περιεχόμενο