Ημερίδα για τον αυτισμό φιλοξένησε ο Δήμος Αμαρουσίου στο Δημαρχείο με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Αυτισμό

Print Friendly, PDF & EmailO Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαβούλευσης Στέφανος Τσιπουράκης, και η πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αμαρουσίου Ρένα Χαλιώτη, ενώ υποδέχονται τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στην ημερίδα.
|download file .jpg 113 KB|

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ενώ χαιρετίζει το ακροατήριο παρόντων του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλου, του Αντιδημάρχου Αμαρουσίου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαβούλευσης Στέφανου Τσιπουράκη, και της προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αμαρουσίου Ρένας Χαλιώτη.
|download file .jpg 90 KB|Σε ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου και του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ.κ. Κύριλλου, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου η επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Νεότερες θεραπευτικές εξελίξεις στον αυτισμό» που διοργάνωσε ο σύλλογος γονέων και φίλων αυτιστικών ατόμων «Αναγέννηση» με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό». Το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαβούλευσης Στέφανος Τσιπουράκης.

Καλωσορίζοντας εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου τους εκλεκτούς επισήμους αλλά και όλους τους παρευρισκομένους ο κ. Τσιπουράκης, μιλώντας για τον αυτισμό, ανέφερε: «είναι καιρός η κοινωνία μας να αποκτήσει σωστή και πλήρη ενημέρωση σχετικά με το «τί εστί» αυτισμός, να αρχίσει να ενημερώνεται για τα βήματα που πρέπει να ακολουθούνται για την ομαλή ένταξη και κοινωνικοποίηση των αυτιστικών ατόμων. Είναι καιρός η κοινωνίας μας να αρχίσει να ευαισθητοποιείται σχετικά με τους τρόπους που μπορεί ο καθένας από εμάς να κάνει τη ζωή των ατόμων αυτών καλύτερη και ευκολότερη. Είναι καιρός καθένας από εμάς να αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι δεν πρέπει να μάχεται τον αυτισμό, πρέπει να μάχεται την άγνοια, το φόβο, τη μη ανοχή στη διαφορετικότητα».

Παράλληλα, ο κ. Τσιπουράκης καυτηρίασε τη στάση και την αδιαφορία της Πολιτείας σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, τονίζοντας ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα βρίσκεται πάντοτε κοντά στον άνθρωπο και θα στηρίζει κάθε προσπάθεια που θα έχει ως στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση.

Με λόγια από καρδιάς απευθύνθηκε στα παιδιά και στις οικογένειές τους ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, μεταφέροντας το ενδιαφέρον και την αμέριστη συμπαράσταση της Εκκλησίας στον καθημερινό αγώνα και στις προσπάθειες των αυτιστικών ατόμων. Ο Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να ευλογήσει τα παιδιά, να μιλήσει με τους γονείς και να ακούσει τα ζητήματα που τους απασχολούν. Ο Μακαριώτατος επεσήμανε ότι η Εκκλησία θα βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών αυτών, συμπαραστάτης του έργου και των προσπαθειών του συλλόγου «Αναγέννηση» για να αποκτήσει τη δική του στέγη.

Η πρόεδρος του συλλόγου «Αναγέννηση» Ευαγγελία Χαβιάρα – Κοκκινάκη, απηύθυνε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, αλλά και στην πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αμαρουσίου Ρένα Χαλιώτη, για τη συμπαράστασή της προς το σύλλογο ήδη από την ίδρυσή του. Η κ. Χαλιώτη ανταπέδωσε τις ευχαριστίες, και εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του συλλόγου στηρίζοντας τη δράση του για να γίνει πραγματικότητα το «σπίτι του αυτισμού», όπως και κάθε άλλη πρωτοβουλία με στόχο την ανακούφιση αυτών των παιδιών.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την κοινή παραδοχή όλων των συμμετεχόντων ομιλητών, πανεπιστημιακών και γιατρών, ότι ο αυτισμός έχει αρχίσει να αντιμετωπίζεται θεραπευτικά με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, τα οποία θα είναι ακόμα πιο ενθαρρυντικά στο μέλλον.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επίσης, παρακολούθησε το κοινό την ταινία «Το παιδί και το άλογο» με θέμα τον αυτισμό, που προβλήθηκε στη διάρκεια της ημερίδας και αποτέλεσε αντικείμενο της συζήτησης που ακολούθησε.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόληψης Δήμου Αμαρουσίου Γιάννης Πουλόπουλος.

Συντονίστρια της ημερίδας ήταν η δημοσιογράφος – συγγραφέας Εύα Ντελιδάκη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο