Ημερίδα για τις εξαρτήσεις από το Διαδίκτυο και το Αλκοόλ στην εφηβική και νεανική ηλικία πραγματοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Κέντρο για την UNESCO στην Ελλάδα

Print Friendly, PDF & Email
Ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις σχετικά με τις εξαρτήσεις από το Διαδίκτυο και το Αλκοόλ πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της ημερίδας «Delete στις εξαρτήσεις, enter στη ζωή: Διαδίκτυο και Αλκοόλ στον αστερισμό των νέων» που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Κέντρο για την UNESCO στην Ελλάδα.


Τους κινδύνους που εγκυμονεί για τους εφήβους το Διαδίκτυο και η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών αλλά και τις μορφές των εξαρτήσεων που μπορεί να προκύψουν, παρουσίασαν οι ομιλητές της ημερίδας με θέμα: «Delete στις εξαρτήσεις, enter στη ζωή: Διαδίκτυο και Αλκοόλ στον αστερισμό των νέων» που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Κέντρο για την UNESCO στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Αστικής Δημοτικής Κατάστασης Δημήτρης Καμπούκος.


Στη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με τίτλο: «Πρωτοβουλία Ορίζοντας» και το κοινό παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εκφωνήθηκαν ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάστηκαν βίντεο σχετικά με τους κίνδυνους που ελλοχεύουν στο Διαδίκτυο αλλά και την απειλή του αλκοόλ στην εφηβική και γενικότερα νεανική ηλικία.


Εκ μέρους του Κέντρου για την UNESCO στην Ελλάδα χαιρέτισε η Πρόεδρος του Όλγα Μπόμπολα, ενώ η Σύμβουλος Επιμόρφωσης Δήμητρα Δεληκωστοπούλου, πραγματοποίησε μία σύντομη παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Ορίζοντας».


Για το παιχνίδι που μπορεί να γίνει εφιάλτης και τις μορφές κινδύνου στο Διαδίκτυο μίλησε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Για τη σχέση των εφήβων με το αλκοόλ μίλησε ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA Γιώργος Κουρδής. Για το αλκοόλ και την απειλή που μπορεί να αποτελέσει για την Υγεία των νέων μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, γαστρεντερολόγος, Στέφανος Τσιπουράκης, ενώ για τις συνέπειες των εξαρτήσεων στον εφηβικό εγκέφαλο μίλησε η νευροψυχολόγος Σαλώμη Καφούρη.


Οι εργασίες της ημερίδας, τις οποίες συντόνισε ο επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος «Πρωτοβουλία Ορίζοντας» Γιώργος Σκαρβέλης, ολοκληρώθηκαν με τις τοποθετήσεις και ερωτήσεις των παρισταμένων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο