Ημερίδα για την οστεοπόρωση από την Δημοτική Επιχείρηση Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιώ

Print Friendly, PDF & Email


Μια σημαντική ημερίδα για την ενημέρωση του κοινού για τη οστεοπόρωση, διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου και η Δημοτική Επιχείρηση Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου, στις 28 Νοεμβρίου και ώρα 17:30, στο Δημαρχείου Αμαρουσίου. Η ημερίδα έχει τίτλο «Οστεοπόρωση, η σιωπηλή επιδημία», κι εντάσσεται στο πλαίσιο του Μήνα οστεοπόρωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν η καταγραφή και τα αποτελέσματα του δωρεάν προληπτικού ελέγχου μέτρησης οστικής μάζας, που διενεργεί από τον Οκτώβριο το Δημοτικό Πολυϊατρίο.
Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:


-Χαιρετισμός Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη


-Χαιρετισμός Προέδρου Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση κ. Μέμη Τσεκούρα


Εισηγήσεις:


Εμμηνόπαυση, κλιμακτηριακό σύνδρομο και μακροχρόνιες επιπτώσεις, ομιλητής κ. Γεώργιος Χριστοδουλάκος, γυναικολόγος, αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.


Οστεοπόρωση: η σιωπηλή «επιδημία», ομιλητής κ. Νικόλαος Τσακαλάκος, ενδοκρινολόγος, διευθυντής τμήματος κλιμακτηρίου-οστεοπόρωσης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.


Διάγνωση, αρχές πρόληψης και θεραπείας της οστεοπόρωσης, ομιλητής  κ. Αντώνιος Παρτσινέβελος, χειρούργος ορθοπεδικός, μέλος του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης, Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αμαρουσίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο