Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ενδοσχολική βία πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στο χαιρετισμό του τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας, όσο και της οικογένειας για το πολύ σοβαρό θέμα της ενδοσχολικής βίας.
|download file .jpg 91Kb|


Στο πάνελ  οι ομιλητές της ημερίδας από δεξιά ο Κ. Φύσσας Ψυχοθεραπευτής, Οικογενειακός Σύμβουλος στο Κέντρο Ημέρας «ΩΡΙΩΝΑΣ», ο Λ. Κωλέττης Ψυχολόγος Εκπαιδευτικός, η Π. Γαλίτη Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής,Ψυχολόγος Παν/μίου Αθηνών, Ηρ. Ιακώβου Προϊστάμενος 2ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Δ/νση Αθηνών και διοργανωτής της εκδήλωσης και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Παιδίατρος Κ. Νταλούκας.  Στο βήμα η Ιρία Καμπούκου Εκπαιδευτικός, υπεύθυνη ΓΡΑΣΕΠ Β’ Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής, η οποία παρουσίασε βιωματικό δρώμενο υπό μορφή παιχνιδιού.


|download file .jpg 97Kb|

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τη σύζυγο του Μαρίνα, καθηγήτρια Φιλόλογο, στην ημερίδα για την ενδοσχολική βία και την αντιμετώπισης, που διοργάνωσε το 2ο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Β’ Δ/σης Αθηνών, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.


|download file .jpg 110Kb|


Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το πολύ σοβαρό ζήτημα της ενδοσχολικής βίας διοργάνωσε το 2ο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Β’ Δ/σης Αθηνών, με την υποστήριξη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Β’ Αθήνας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου υποστηρίζει και είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει στην ανάδειξη ζητημάτων, όπως το πολύ σοβαρό θέμα της βίας μέσα στο σχολείο, ώστε μέσα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και της οικογένειας να βρεθούν λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

Τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησαν οι δ/ντές των σχολείων της πόλης, καθηγητές και γονείς. Ιδιαίτερη αίσθηση στους παρευρισκόμενους προκάλεσε το βιωματικό δρώμενο, στο οποίο υπό μορφή παιχνιδιού παρουσιάστηκαν οι συγκρούσεις μεταξύ μαθητών στο χώρο του σχολείου και οι τρόποι που μπορεί να αντιμετωπισθούν, από την Ιρία Καμπούκου Εκπαιδευτικό, υπεύθυνη ΓΡΑΣΕΠ Β’ Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής.

Ο Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ηρακλής Ιακώβου, υπεύθυνος για τη διοργάνωση της εκδήλωσης ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη για την υποστήριξή του και σημείωσε ότι το βιωματικό δρώμενο μπορεί να υλοποιηθεί σε όσα σχολεία θα το επιθυμούσαν.

Στην ημερίδα το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και τους τρόπους αντιμετώπισής του ανέπτυξαν ο Κω/νος Φύσσας Ψυχοθεραπευτής, Οικογενειακός Σύμβουλος στο Κέντρο Ημέρας «ΩΡΙΩΝΑΣ», ο Λεωνίδας Κωλέττης Ψυχολόγος Εκπαιδευτικός, η Πέλυ Γαλίτη Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής,Ψυχολόγος Παν/μίου Αθηνών και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Παιδίατρος Κώστας Νταλούκας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο