Ημερίδα Δήμου Αμαρουσίου για τις ενεργειακά πράσινες προμήθειες

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Μ.Χρηστάκη και τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Θεμάτων και Εξυπηρέτησης Πολιτών Γ.Ιατρίδη στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου για τις ενεργειακά πράσινες προμήθειες.
|download file .jpg 102 KB|


Γ.Πατούλης: Στον τομέα της ενέργειας το τρίπτυχο το οποίο υπηρετούμε εμπράκτως είναι: μείωση της χρήσης ενέργειας, μείωση του οικονομικού κόστους, μείωση ρύπων.


Οικονομικό όφελος 86.239 Ευρώ από την εξοικονόμηση ενέργειας κατά 951.035 KWh (κιλοβατώρες) και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 857 τόνους, τον τελευταίο χρόνο είναι το αποτέλεσμα των δράσεων που αναπτύσσει ο Δήμος Αμαρουσίου στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα στον άξονα των ενεργειακά ‘πράσινων προμηθειών’.


Αυτά τόνισε ο Δήμαρχος κ.Γιώργος Πατούλης στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου με θέμα ‘Σχέδιο Δράσης Δήμου Αμαρουσίου για Ενεργειακά Πράσινες Προμήθειες, Ενημέρωση και Κινητοποίηση Πολιτών και Ενδιαφερομένων’, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου Pro – EE (η Δημόσια Αγορά ενισχύει την Ενεργειακή Αποδοτικότητα), το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα ‘Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη’.


Ο Δήμος Αμαρουσίου πρόσθεσε ο κ.Πατούλης αποτελεί έναν πρωτοπόρο περιβαλλοντικά Δήμο και έχοντας ως σύνθημα το ‘Σκεπτόμαστε παγκόσμια, δρούμε τοπικά’, εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης. Μάλιστα στον άξονα των πράσινων προμηθειών εμφανίζει μεγάλη δυναμική και καινοτόμα στοιχεία σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Ειδικότερα στον τομέα της ενέργειας το τρίπτυχο το οποίο υπηρετούμε εμπράκτως είναι:
– Μείωση της χρήσης ενέργειας
– Μείωση του οικονομικού κόστους
– Μείωση ρύπων


Ο κ.Δήμαρχος χαρακτήρισε ‘όχημα’ για την υλοποίηση της περιβαλλοντικής πολιτικής του Δήμου τη συμμετοχή του σε διακρατικά έργα περιβαλλοντικού σχεδιασμού με έμφαση στην ενέργεια.


Οι δράσεις που έως σήμερα έχει αναπτύξει ο Δήμος Αμαρουσίου στον τομέα της ενέργειες είναι:
– Αντικατάσταση σε όλες τις πλατείες που αναπλάστηκαν των παλαιών λαμπτήρων με νέες εξοικονόμησης ενέργειας
– Χρησιμοποίηση για τον εσωτερικό φωτισμό των κτηρίων, λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας και οικολογικών λαμπτήρων φθορισμού.
– Εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης σε δρόμους της πόλης
– Αντικατάσταση στις οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών παλαιάς τεχνολογίας με οθόνες ενεργειακά αποδοτικής τεχνολογίας.


Στην ημερίδα ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου κ.Μιχάλης Χρηστάκης ανέπτυξε το Ευρωπαϊκό Έργο Pro – EE και παρουσίασε το Ενεργειακό πλάνο του Δήμου. Για τις ενεργειακά πράσινες προμήθειες μίλησε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Θεμάτων και Εξυπηρέτησης Πολιτών κ.Γιώργος Ιατρίδης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο