Η συγκινητική ιστορία μιας γυναίκας από την Αυστραλία που εμπιστεύτηκε Έλληνες γιατρούς έχει πάρει έκταση στα ξένα ΜΜΕ

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης : Οι Έλληνες γιατροί  τιμούν την επιστήμη τους και μας κάνουν υπερήφανους

Το  υψηλό επιστημονικό δυναμικό της Ελλάδας και οι  εξαιρετικές υγειονομικές υποδομές που διαθέτουν διεθνή πιστοποίηση  και χρησιμοποιούν την πλέον σύγχρονη τεχνολογία παρουσιάστηκαν σε στελέχη από το χώρο του τουρισμού και της υγείας  των ΗΠΑ ,στο πλαίσιο συναντήσεων  που είχε ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, στο περιθώριο της διημερίδας, με θέμα τον τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα που συνδιοργάνωσαν ο  Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ,η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Ο  πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε ότι οι Έλληνες γιατροί έχουν διαπρέψει  σε όλο τον κόσμο στελεχώνοντας τα συστήματα υγείας  άλλων χωρών ενώ  πολλοί ασθενείς επισκέπτονται την Ελλάδα για τις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχει.

Αναφέρθηκε μάλιστα σε μια περίπτωση – που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου- μιας  γυναίκας από την Αυστραλία με σοβαρά προβλήματα υγείας που κατάφερε να μείνει έγκυος με εξωσωματική γονιμοποίηση στη χώρα μας ενώ είχαν προηγηθεί πολλές αποτυχημένες προσπάθειες στην Αυστραλία. Η γυναίκα που έπασχε από διαβήτη τύπου 1, και είχε κάνει μεταμόσχευση ήπατος προσπαθούσε  για περισσότερα από δέκα χρόνια να μείνει έγκυος αλλά δεν τα είχε καταφέρει. Επισκέφθηκε τη χώρα μας όπου με τη βοήθεια Ελλήνων επιστημόνων κατάφερε να φέρει στον κόσμο ένα υγιές παιδί. Η συγκινητική αυτή ιστορία  έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα στην Αυστραλία καθώς το ζευγάρι εξέφρασε στα ΜΜΕ , την ευγνωμοσύνη του στους Έλληνες γιατρούς.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης  έστειλε ανθοδέσμη με λουλούδια και  επιστολή στην οποία εξέφραζε τα συγχαρητήριά του ,στη γυναίκα που έδωσε διπλή μάχη τόσο για τη ζωή της όσο και για να γίνει μητέρα. «Οι Έλληνες γιατροί  τιμούν την επιστήμη τους και τα  χρώματα της πατρίδας μας, κάνοντας όλους μας υπερήφανους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από τη διημερίδα με θέμα τον τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα


Στιγμιότυπο 2 από τη διημερίδα με θέμα τον τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα

Μετάβαση στο περιεχόμενο