Η σχολική κοινότητα με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου συμμετείχε με σημαντικές δράσεις στην εβδομάδα εθελοντισμού

Print Friendly, PDF & Email

Στην εβδομάδα εθελοντισμού “Let’s do it Greece” από τις 20 έως τις 26 Απριλίου συμμετείχε με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα εθελοντισμού και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης συγχαίρει τους μαθητές, τις μαθήτριες και τις εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην εβδομάδα δράσεων εθελοντισμού, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να γνωρίσουν και να εμπεδώσουν οι νέοι μας τις διαχρονικές αξίες μας, όπως ο εθελοντισμός, το ομαδικό πνεύμα, η προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και την πολύτιμη συμβολή που μπορεί να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην  προσπάθεια αυτή.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 6ου και  9ου    Δημοτικού Σχολείου  και  τα νήπια του 5ου Νηπιαγωγείου πραγματοποίησαν δράσεις εντός της σχολικής κοινότητας, με σκοπό την εμπέδωση του εθελοντισμού, της συνεργασίας και την υιοθέτηση του σχολικού χώρου ως πεδίο δράσεων καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος. 
Ειδικότερα, τα παιδιά του 6ου Δημοτικού Σχολείου υπό την επίβλεψη της Διευθύντριας  κας Αθηνά Μπασιά καθάρισαν τον αύλειο χώρο, αναδεικνύοντας την αισθητική του σχολείου τους, παρόντος του Προέδρου τους Δημοτικού Συμβουλίου κου Επαμεινώνδα Γαρδέλη, ο οποίος συζήτησε με τα παιδιά για την αξία της εθελοντικής προσφοράς σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας.
Σε αντίστοιχη δράση προχώρησαν και τα παιδιά του 9ου Δημοτικού Σχολείου με τη καθοδήγηση  της Διευθύντριας κας Μαρίας Βαστάκη. Την προσπάθεια των παιδιών επικρότησε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, καθώς και η κα Άγη Κασούμη Πανελλήνια Πρωταθλήτρια Ελλάδας στην Σκοποβολή, που μίλησε μαζί τους για την ιδέα του εθελοντισμού και τα οφέλη του στο κοινωνικό σύνολο.
Με μία επίσης όμορφη δράση τα παιδιά του 5ου Νηπιαγωγείου με τη Διευθύντρια κα Χρυσηϊδα Φράγκου συμμετείχαν στην Εβδομάδα Εθελοντισμού  με το πρόγραμμα «Κάνω τον κήπο μου πιο όμορφο», φυτεύοντας εποχιακά φυτά στον προαύλιο χώρο του νηπιαγωγείου.

Στην καμπάνια“Let’s do it Greece” συμμετείχε με μία ξεχωριστή δράση το 8ο Δημοτικό Σχολείο. Τα παιδιά συνοδευόμενα από τη Διευθύντρια κα Κυριακή Κανάρη  συμμετείχαν στην εθελοντική περιβαλλοντική δραστηριότητα «Μία βόλτα με τα ποδήλατα», την οποία χαιρέτησε δια της παρουσίας του ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Ευθύμιος Τσίγκας.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από τις δράσεις για την εβδομάδα εθελοντισμού στο 9ο Δημοτικό


Στιγμιότυπο από τις δράσεις για την εβδομάδα εθελοντισμού στο 8ο Δημοτικό (1)


Στιγμιότυπο από τις δράσεις για την εβδομάδα εθελοντισμού στο 8ο Δημοτικό (2)


Στιγμιότυπο από τις δράσεις για την εβδομάδα εθελοντισμού σε σχολείο του Δήμου Αμαρουσίου

Μετάβαση στο περιεχόμενο