Η προστασία του περιβάλλοντος και η εξοικονόμηση ενέργειας στις πρώτες προτεραιότητες του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Γενικό Διευθυντή Πωλήσεων λαμπτήρων OSRAM κ. Ζαχαράκη και τον συνεργάτη της OSRAM κ. Κασιμάτη στο Δημαρχείο, όπου συμφωνήθηκε η δωρεάν διάθεση στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης 2.800 λαμπτήρων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής του Δήμου Αμαρουσίου.
|download file .jpg 116KB|


Δωρεάν διάθεση λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης 


Δύο χιλιάδες οκτακόσιους ( 2.800) λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης θα διατεθούν στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης. Κάθε μαθητής θα έχει την ευκαιρία να αντικαταστήσει έναν λαμπτήρα παλαιάς τεχνολογίας που έχει στο σπίτι του, με έναν λαμπτήρα εξοικονόμησης ενέργειας.
 Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής πολιτικής, η οποία μεταξύ άλλων προωθεί μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος. 


Τους λαμπτήρες θα χορηγήσει δωρεάν στο Δήμο Αμαρουσίου η εταιρία λαμπτήρων Osram, στο πλαίσιο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας που προωθεί  ή Διοίκηση του Δήμου τα τελευταία χρόνια.


Αυτό αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης με τον Γενικό Διευθυντή Πωλήσεων λαμπτήρων OSRAM κ. Ζαχαράκη και τον συνεργάτη της OSRAM κ. Κασιμάτη, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. 


Η συνάντηση ήταν συνέχεια της πρωτοβουλίας του κ. Πατούλη να ζητήσει από την Οsram τη διάθεση λαμπτήρων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης στο Δήμο Αμαρουσίου και της ανάθεσης στον Οργανισμό Περιβάλλοντος της ολοκλήρωσης των διαδικασιών, οι οποίες στέφθηκαν με επιτυχία.


Ο Δήμος Αμαρουσίου δίνει μεγάλη σημασία στην εξοικονόμηση ενέργειας και η χρήση λαμπτήρων χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής ενεργειακής απόδοσης μπορεί να μειώσει μέχρι και 50% την κατανάλωση ενέργειας, ενώ συμβάλλει ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.         


Προς την κατεύθυνση αυτή, σημαντική είναι η ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού στους δρόμους της πόλης με την τοποθέτηση νέων σύγχρονων φωτιστικών σωμάτων. Ήδη εκατοντάδες νέα φωτιστικά σώματα έχουν τοποθετηθεί  σχεδόν σε όλες τις γειτονιές της πόλης.


Οι λαμπτήρες θα διατεθούν στους μαθητές με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.     

  
   Μετάβαση στο περιεχόμενο