Η πρόληψη ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της οστεοπόρωσης τόνισε ο Γ. Πατούλης στην ομιλία του στα μέλη του ΚΑΠΗ.

Print Friendly, PDF & Email
 
|download _.jpg file 242 KB||download _.jpg file 286 KB|

Τη σημασία της πρόληψης για τη διατήρηση της υγείας στην τρίτη ηλικία τόνισε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης στην ομιλία του στο κεντρικό ΚΑΠΗ Αμαρουσίου, με την οποία εγκαινίασε το νέο κύκλο ενημέρωσης σε θέματα υγείας και πρόληψης στην τρίτη ηλικία. 


Η «οστεοπόρωση» αποτελεί την κατ’ εξοχήν εκφυλιστική πάθηση που πλήττει τους ηλικιωμένους ανέφερε ο κ. Πατούλης στην κατάμεστη αίθουσα από τα μέλη του ΚΑΠΗ, τονίζοντας παράλληλα ότι η σωστή διατροφή και η άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος πρόληψης.


Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Πατούλης εξήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθούν περιπατητικές ομάδες, όπου τα μέλη του ΚΑΠΗ θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιούν περιπάτους σε συγκεκριμένη διαδρομή, αναπτύσσοντας παράλληλα και σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ τους.
Επίσης θα διατεθεί ένα λεωφορείο για την μεταφορά των μελών του ΚΑΠΗ στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, μετά από συνεννόηση με τους υπεύθυνους του Ολυμπιακού Σταδίου.
Στη συνέχεια, το λόγο πήραν η κλινική διαιτολόγος, διατροφολόγος του ΓΝΑ ΚΑΤ ΚΑ Αμαλία Τσαγκάρη και ο Δημοτικός Σύμβουλος, ορθοπεδικός χειρουργός κ. Αντώνιος Παρτσινέβελος, οι οποίοι αναφέρθηκαν διεξοδικά τις διατροφικές συνήθειες που πρέπει να εισάγουν στη ζωή τους οι ηλικιωμένοι και έδωσαν οδηγίες για τη σωστή διατροφή που προλαμβάνει την οστεοπόρωση.


Ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ, Δημοτικός Σύμβουλος  κ. Δημήτρης Καμπούκος, ανοίγοντας την εκδήλωση ευχαρίστησε το Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη για την ανταπόκρισή του στην πρόσκληση του ΚΑΠΗ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο