«Η Πόλη μου με Ποδήλατο»

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει ενεργά κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει την περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών και καλεί τους κατοίκους της πόλης να συμμετάσχουν με το ποδήλατό τους σε μια μοναδική διαδρομή στο ΄Αλσος Συγγρού, το Σάββατο 19 Μαίου


Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Πατούλης  στηρίζουν ενεργά  την πρωτοβουλία «Η πόλη μου με Ποδήλατο» που οργανώνει το Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και τη συμμετοχή οκτώ μη κυβερνητικών οργανώσεων.


«Η πόλη μου με Ποδήλατο» δίνει τη δυνατότητα στους δημότες 13 πόλεων να γνωρίσουν την πόλη τους από την αρχή, αλλά και οι επισκέπτες θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τον τοπικό πλούτο της κάθε περιοχής με τον πλέον ευχάριστο τρόπο, καθώς το ποδήλατο αποτελεί το πλέον οικολογικό μέσο μεταφοράς και δεν επιβαρύνει το περιβάλλον. Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στο να ενισχύσει την οικολογική συνείδηση των συμμετεχόντων και να τους προτρέψει να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς στην πόλη. Με τον τρόπο αυτό θα νιώσουν την ευεξία και τη χαρά της άθλησης, αλλά θα ενισχυθεί και η περιβαλλοντική τους συνείδηση.


Η επίσημη έναρξη της πρωτοβουλίας θα γίνει το Σάββατο, 19 Μαίου 2007 και ώρα 12 το μεσημέρι στο Κτήμα Συγγρού (δίπλα στο πάρκινγκ στάθμευσης), από το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη και τη Γενική Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Βάσω Κόλλια.

Μετάβαση στο περιεχόμενο