Η πλατωνική αλληγορία της σπηλιάς από τη σύγχρονη ματιά της πολιτιστικής ομάδας Ηχόδραμα παρουσιάστηκε στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Στιγμιότυπα από τη μουσικοχορευτική παράσταση.


Μια σύγχρονη ματιά στην αλληγορία της σπηλιάς μέσα από την «Πολιτεία» του Πλάτωνα και μία σύμπραξη χορού, μουσικής και εικόνας, παρουσίασε η πολιτιστική ομάδα Ηχόδραμα στην παράσταση The Cave που ανέβηκε στο Αμαλίειο θέατρο στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου.


Το έργο είναι μία δημιουργία της ομάδας Ηχόδραμα σε συνεργασία με γνωστούς χορογράφους και χορευτές με επαγγελματική εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, απόφοιτους επαγγελματικών σχολών χορού του εξωτερικού, της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και αναγνωρισμένων επαγγελματικών σχολών χορού της Ελλάδας.


Οι θεατές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παράσταση που δραματοποιημένα μέσα από σύγχρονες χορογραφίες και παράλληλες παρεμβάσεις εικόνων έκανε μία σύνδεση της πλατωνικής αλληγορίας με τη σύγχρονη εποχή.


Σημειώνεται ότι το Πολιτιστικό Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνεται με μηδενικό κόστος για τους δημότες και κατοίκους της πόλης αποκλειστικά χάρη σε συνεργασίες που εξασφάλισε ο Δήμος. Παράλληλα, μέσα από τις ειδικές τιμές των εισιτηρίων και την πρόνοια για τις ασθενέστερες οικονομικά κατηγορίες πληθυσμού είναι προσιτό σε όλους τους συμπολίτες μας ανεξαρτήτου οικονομικής ευχέρειας.


Επόμενος σταθμός του Φεστιβάλ είναι τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013 με τη συναυλία του Μάριου Φραγκούλη.Προπώληση εισιτηρίων παραστάσεων:
Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Σταθμός Η.Σ.Α.Π) Μαρούσι.
Στα εκδοτήρια στο Αμαλίειο (Λεωφ. Κηφισίας 219) την ημέρα της εκδήλωσης βάσει διαθεσιμότητας.


Προπώληση εισιτηρίων συναυλιών:
Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Σταθμός ΗΣΑΠ) Μαρούσι
Στα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου
Στο περίπτερο της viva.gr στο Τhe Mall Athens
Μέσω internet από το http://www.viva.gr/ – Τηλέφωνο 11876
Στα εκδοτήρια στο Αμαλίειο (Λεωφ. Κηφισίας 219) την ημέρα της εκδήλωσης βάσει διαθεσιμότητας.


Ειδικές τιμές για κατόχους Artemis Card.


Διάθεση από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου δωρεάν εισιτηρίων βάσει κοινωνικών κριτηρίων σε ειδικές κατηγορίες πληθυσμού.


Για πληροφορίες σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων των εκδηλώσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στη γραμμή 15321 και στο τηλ. 213 2038350 του Δήμου Αμαρουσίου, και στο 11876.

Μετάβαση στο περιεχόμενο