Η «Παραμυθοπαρέα» του Δήμου Αμαρουσίου ανακαλύπτει στη δεύτερη της συνάντηση τη «Δόνα Τερηδόνα» και το «Μυστικό της Γαμήλιας Τούρτας» του Ευγένιου Τριβιζά

Print Friendly, PDF & Email

Τα παιδιά απολαμβάνοντας το παιχνίδι και το παραμύθι στην «Παραμυθοπαρέα» του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου με οδηγό τη συγγραφέα και νηπιαγωγό Μ. Καββαδά.Η «Παραμυθοπαρέα» σε πλήρη απαρτία μαζί με τη συγγραφέα και νηπιαγωγό Μ. Καββαδά.


 


H πρώτη «Παραμυθοπαρέα» του Δήμου Αμαρουσίου, η παιδική ομάδα για τη φιλαναγνωσία, τη δημιουργική έκφραση και τη φαντασία που δημιούργησε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου και πραγματοποιεί μηνιαίες συναντήσεις, έδωσε ραντεβού για δεύτερη φορά στην αίθουσα του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού.


Τα παιδιά με συντονίστρια τη συγγραφέα και νηπιαγωγό Μαριλένα Καββαδά, έλαβαν μέρος σε εντυπωσιακές μουσικοκινητικές, χοροθεατρικές και εικαστικές δραστηριότητες, εμπνευσμένες από το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας» των εκδόσεων ΚΑΛΕΝΤΗ.


Με αφορμή το παραμύθι, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη στοματική υγιεινή και τη φροντίδα των δοντιών και μοιράστηκαν στα παιδιά έντυπα, παραμύθια, οδοντόκρεμες, ευγενική προσφορά της εταιρίας AIM.


Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε αυτήν την ξεχωριστή δράση για τα παιδιά -ο αριθμός των ενδιαφερόμενων παιδιών έχει ήδη διπλασιαστεί- το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού δημιουργεί ήδη νέες «Παραμυθοπαρέες».


Κάθε «Παραμυθοπαρέα» που συγκροτείται από παιδιά 5 έως 8 χρονών, συναντιέται συστηματικά ένα κυριακάτικο πρωινό κάθε μήνα για να διαβάζει, να παίζει, να δημιουργεί και να γνωρίζει καταξιωμένους δημιουργούς από τον κόσμο του βιβλίου και των παραμυθιών.


Η επόμενη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 16 Ιουνίου με ένα καλοκαιρινό παραμύθι έκπληξη!


Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις νέες ομάδες, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να απευθύνονται στο τηλ. 210 80 56 314 του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού (Δευτέρα 9:30 π.μ. έως Παρασκευή 3:30 μ.μ.).


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο