Η παράδοση της χώρας μας ζωντάνεψε στη γιορτή παραδοσιακών χορών του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Ενισχύουμε τον πολιτισμό μας, προασπίζουμε τις ρίζες μας και δυναμώνουμε το ελληνισμό»    

Με παραδοσιακούς ήχους, χρώμα και χορούς πλημμύρισε το Δημοτικό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης», όπου διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία η γιορτή παραδοσιακών χορών του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης του Δήμου Αμαρουσίου, το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017.   

Παρά το γεγονός ότι η εκδήλωση λόγω της έντονης βροχόπτωσης μεταφέρθηκε στο Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης», από το Αμαλίειο Θέατρο που είχε αρχικά προγραμματισθεί, εκατοντάδες πολίτες απόλαυσαν ένα παραδοσιακό μουσικό και χορευτικό υπερθέαμα.

300 χορευτές / τριες κάθε ηλικίας με παραδοσιακές φορεσιές, χόρεψαν χορούς από όλα τα μέρη της Ελλάδας υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στον εγκάρδιο χαιρετισμό του συνεχάρη τους χορευτές για την αγάπη τους στους παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας την οποία μοιράστηκαν με το κοινό και ευχαρίστησε τους πολίτες για την παρουσία τους στην εξαιρετική αυτή πολιτιστική εκδήλωση.

«Στόχος μας είναι να διπλασιάσουμε τα τμήματα των παραδοσιακών χορών του Δήμου μας. Διατηρώντας και προάγοντας τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, ενισχύουμε τον πολιτισμό μας, προασπίζουμε τις ρίζες μας και δυναμώνουμε το ελληνισμό» τόνισε  κ. Πατούλης.     

 Στην παραδοσιακή ορχήστρα συμμετείχαν: Στο τραγούδι, ο Γιάννης Κατσής και η Εύη Μωραϊτη, στο Λαούτο, ο Ηλίας Μαυρίκης, στο Κλαρίνο, ο Αντώνης Καλιούρης, στα Κρουστά, ο Γιάννης Ζευγίτης, στη Τσαμπούνα, ο Νίκος Τσαντάνης και στο Βιολί, ο Γιώργος Κώτσικας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Σπύρος Σταθούλης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Επαμεινώνδας Γαρδέλης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Δημήτρης Σμυρνής και Πέτρος Κόνιαρης. 

 

Σχετικά αρχείαΗ παράδοση της χώρας μας ζωντάνεψε στη γιορτή παραδοσιακών χορών του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου_1


Η παράδοση της χώρας μας ζωντάνεψε στη γιορτή παραδοσιακών χορών του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου_2


Η παράδοση της χώρας μας ζωντάνεψε στη γιορτή παραδοσιακών χορών του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου_3


Η παράδοση της χώρας μας ζωντάνεψε στη γιορτή παραδοσιακών χορών του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου_4


Η παράδοση της χώρας μας ζωντάνεψε στη γιορτή παραδοσιακών χορών του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου_5


Η παράδοση της χώρας μας ζωντάνεψε στη γιορτή παραδοσιακών χορών του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου_6


Η παράδοση της χώρας μας ζωντάνεψε στη γιορτή παραδοσιακών χορών του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου_7

Μετάβαση στο περιεχόμενο