Η Μικτή Χορωδία Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» άνοιξε με μία κατανυκτική συναυλία την Εβδομάδα των Παθών

Print Friendly, PDF & Email

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο κλειστό θέατρο του Αμαλίειου Οικοτροφείου η θρησκευτική συναυλία της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» με τίτλο: «Τίς Θεός Μέγας» και με τη φιλική συμμετοχή του μουσικού συνόλου “Vocal Inventions Ensemble”. Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, μήνυμα χαιρετισμού μετέφερε στους χορωδούς και στους παρευρισκομένους η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων Ρένα Χαλιώτη.

Με την ευκαιρία της εορταστικής συναυλίας για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, στο μήνυμά του ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, έστειλε την αγάπη του στο ακροατήριο και ευχήθηκε Καλή Μεγάλη Εβδομάδα σε όλους: «Το Αναστάσιμο Φως ας τροφοδοτεί με Δύναμη και Πίστη τις Ψυχές όλων και με σταθερά βήματα και αποφασιστικότητα να πορευόμαστε ενωμένοι προς ένα καλύτερο μέλλον». Η κ. Χαλιώτη, δεν παρέλειψε να μεταφέρει τη σταθερή στήριξη του Δημάρχου προσωπικά αλλά και της Διοίκησης του Δήμου στο έργο της Χορωδίας και ευχαρίστησε την Πρόεδρο Πόπη Κάβουρα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Χορωδίας και τα μέλη της, για την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Τη συναυλία άνοιξε το μουσικό σύνολο “Vocal Inventions Ensemble” με τον Τρισάγιο Ύμνο και άλλες ψαλμωδίες. Ακολούθησε η ερμηνεία θρησκευτικών ύμνων από τη Μικτή Χορωδία του Δήμου ανάμεσα στους οποίους οι ύμνοι «Τίς Θεός Μέγας», «Ιδού ο Νυμφίος Έρχεται…», «Τον Νυμφώνα σου βλέπω…» και άλλους που συγκίνησαν το ακροατήριο.

Σε ατμόσφαιρα κατάνυξης, σε ερμηνεία της σολίστ Ρένας Χαλιώτη, ακούστηκαν οι Εγκώμιοι Ύμνοι της Μεγάλης Παρασκευής «Ω Γλυκύ μου Έαρ», «Ω Φως των Οφθαλμών Μου». Το πρόγραμμα της βραδιάς περιελάμβανε, επίσης, αγαπημένους ύμνους της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας όπως και δυτικές εκτελέσεις γνωστών θρησκευτικών έργων.

Τη Διεύθυνση της Χορωδίας είχε η Μαέστρος Όλγα Αλεξοπούλου. Την επιμέλεια των κειμένων μεταξύ των ύμνων και την παρουσίαση είχε η Εύη Σκιαδά. Στο πιάνο συνόδευσε ο Μανώλης Παπαγιάννης.

Ανάμεσα στο ακροατήριο ήταν, επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Τσιπουράκης, εκπρόσωποι του Ιερού Κλήρου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης.

 

Σχετικά αρχείαΗ Μικτή Χορωδία Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» άνοιξε με μία κατανυκτική συναυλία την Εβδομάδα των Παθών_1


Η Μικτή Χορωδία Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» άνοιξε με μία κατανυκτική συναυλία την Εβδομάδα των Παθών_2


Η Μικτή Χορωδία Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» άνοιξε με μία κατανυκτική συναυλία την Εβδομάδα των Παθών_3


Η Μικτή Χορωδία Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» άνοιξε με μία κατανυκτική συναυλία την Εβδομάδα των Παθών_4

Μετάβαση στο περιεχόμενο