«Η Κοιμωμένη Ξύπνησε» της Ξένιας Καλογεροπούλου & του Θωμά Μοσχόπουλου – Ένα Παραμύθι για παιδιά κάθε ηλικίας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email
Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα έναρξης 20:30, Αμαλίειο Θέατρο


Την θεατρική παράσταση «Η Κοιμωμένη Ξύπνησε» της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι στο Αμαλίειο Θέατρο, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου, την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014, από τις 20:30.  
  «Η Κοιμωμένη Ξύπνησε» είναι μια διασκευή από το γνωστό αγαπημένο παραμύθι της Ωραίας Κοιμωμένης, με την πριγκίπισσα που κοιμήθηκε πολλά -πολλά χρόνια και που την ξύπνησε το πριγκιπόπουλο μ’ ένα φιλί. Τι θα γινόταν όμως αν η πριγκίπισσα του παραμυθιού ξυπνούσε στην εποχή μας; Ποιος θα της έδινε τώρα το φιλί και πώς θα επιβίωνε στον κόσμο του σήμερα;


«Η Κοιμωμένη Ξύπνησε» είναι και παραμυθένια και σημερινή. Ένα πειραγμένο παραμύθι με νεράιδες, πύργους και πριγκιπόπουλα, αλλά και με αυτοκινητόδρομους, τρένα, υπολογιστές, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, όπου η πριγκίπισσα δουλεύει σκληρά για να βγάλει το ψωμί της και κερδίζει με το σπαθί της τον έρωτα του σύγχρονου πρίγκιπα.


Μια ιστορία ενηλικίωσης από αυτές που αγαπούν τόσο τα παιδιά, ένα έργο που απευθύνεται στο μυαλό και στην καρδιά, σκανδαλιάρικο όσο και ανθρώπινο, μια παράσταση με καλαισθησία, χιούμορ, με πολλή μουσική και ωραία χορογραφία, και με ένα θίασο από εξαιρετικούς ηθοποιούς. Παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και οι γονείς τους, θα βρουν πολλά πράγματα για να διασκεδάσουν και να συγκινηθούν, πολλές εικόνες που θα τους συνοδεύουν για πολύ- πολύ καιρό.
Συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ
Μουσική: Σπύρος Γραμμένος
Επιμέλεια κίνησης: Ξένια Θεμελή


Παίζουν οι ηθοποιοί:
Ορέστης Τζιόβας
Σταύρος Σβήγκος
Ευαγγελία Συριοπούλου
Αμαλία Αρσένη
Ανθή Ευστρατιάδου
Χρήστος Πίτσας
Φωτεινή Τιμοθέου


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο