Η ΚΕΔΕ στο πλευρό των εργαζομένων του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι

Print Friendly, PDF & Email

Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Αναγκαία η εξεύρεση μία μόνιμης, λύσης για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

 

Στην αναγκαιότητα εξεύρεσης μιας μόνιμης και κοινά αποδεκτής λύσης στο πρόβλημα των εργαζομένων του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης.

Με αφορμή την ανακοίνωση της αυριανής στάσης εργασίας, καθώς και την 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» στις 29 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει ότι:

Είναι απολύτως απαραίτητη η διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», με ταυτόχρονη διασφάλιση της απασχόλησης του υφισταμένου προσωπικού. Είναι ανάγκη να αναζητηθεί μια μόνιμη, κοινά αποδεκτή λύση για τους εργαζόμενους. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι με την αφοσίωση και τις άοκνες προσπάθειες τους στηρίζουν και επικοινωνούν τα οφέλη ενός προγράμματος που είναι χρήσιμο για την κοινωνία και τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στις δομές υγείας. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τόσο το Πρόγραμμα, όσο και τους εργαζόμενους σε αυτό».

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 29 Μαρτίου οι Σύλλογοι και τα Σωματεία των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιούν, θα προχωρήσουν και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Αύριο Τετάρτη 21 Μαρτίου θα προηγηθεί στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως το πέρας του ωραρίου.

Μεταξύ άλλων ζητούν την οριστική και μόνιμη λύση που θα διασφαλίζει ως θεσμό το «Βοήθεια στο Σπίτι και θα κατοχυρώνει το υπάρχον προσωπικό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο