Η Κ.Ε.Δ.Ε. στο πλευρό κάθε παιδιού προσφυγικής οικογένειας που βρίσκεται στη χώρα μας

Print Friendly, PDF & Email

«Συμμαχία ανθρωπιάς» της Αυτοδιοίκησης με το Ίδρυμα Μ. Βαρδινογιάννη, τον Ι.Σ.Α. και το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Πρωτοποριακό πρόγραμμα για παροχή ιατρικής βοήθειας σε παιδιά προσφύγων  δημιουργήθηκε και ανακοινώθηκε σήμερα από το “Ιδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη” σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ονομάζεται “we care” (νοιαζόμαστε) θα περέχεται δωρεάν εξέταση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προληπτικός έλεγχος και εμβολιασμός όπου απαιτείται για βρέφη, παιδιά και εφήβουςέως 16 ετών.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης αφού εξήρε την πρωτοβουλία που ανέλαβε η κα Βαρδινογιάννη μέσω του Ιδρύματος της, τόνισε ότι αποτελεί καθήκον όλων μας να διασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε κάθε παιδί προσφυγικής οικογένειας που βρίσκεται στην πατρίδα μας . Η Αυτοδιοίκηση βρέθηκε στην «πρώτη γραμμή» αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος και ανέδειξε με τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε τις αξίες της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Για το λόγο αυτό δεν θα μπορούσε παρά να συμμετάσχει στην προσπάθεια του Ιδρύματος Βαρδινογιάννη και σε συνεργασία και με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών να συμβάλει στην υλοποίηση αυτού του πρωτοποριακού προγράμματος.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1


Στιγμιότυπο 2


Στιγμιότυπο 3

Μετάβαση στο περιεχόμενο