Η ΚΕΔΕ γεφυρώνει την Ελληνική Ομογένεια ανά τον κόσμο

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Δημιουργούμε ειδικό Τομέα στην  ΚΕΔΕ που θα συνδέει  τους Έλληνες Ομογενείς απευθείας με τη γενέτειρά τους

Είμαστε υπέρ της ομογενειακής ψήφου» 

 

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γεώργιος Πατούλης σας καλεί σε Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 και ώρα 13:30 στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε, (Ακαδημίας 65 και Γενναδίου 8), με θέμα την πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος για τη δημιουργία ειδικού τμήματος Απόδημου Ελληνισμού, που στόχο έχει να δώσει λύσεις στις παθογένειες που κρατούν μακριά τη Διασπορά από τη μητέρα Ελλάδα.

Στη συνέντευξη θα παρευρεθούν Πρόεδροι των μεγάλων Ομογενειακών Συλλόγων της Ελλάδας, που φθάνουν στην Αθήνα, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, σε ειδικό ραντεβού που κλείστηκε στην ΚΕΔΕ με εκπροσώπους των απανταχού Ελλήνων Ομογενών για τη δημιουργία του Νέου τμήματος Απόδημου Ελληνισμού.      

 Οι εκπρόσωποι των Ομογενειακών Συλλόγων και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα αναφερθούν στις προοπτικές ουσιαστικής συμβολής των Απόδημων στον Αναπτυξιακό τομέα της χώρας με τη συνδρομή της Κ.Ε.Δ.Ε. και την απευθείας σύνδεσή τους με τους Δήμους της Ελλάδος.

Επιπρόσθετα θα αναφερθούν στην αναγκαιότητα να δοθεί η δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, με αφορμή και τη σχετική συζήτηση που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Βουλή επί της τροπολογίας του υπ. Εσωτερικών για σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει το θέμα της ψήφου των εκτός επικράτειας Ελλήνων πολιτών.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι οι:

  • Γαλάτουλας Πέτρος 

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης  

  • Παγώνης Νικόλαος 

Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ 

  • Παπαστεργιάδης Βασίλης 

Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης 

  • Λυχναράς Άρης 

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Αφρικής  

  • Χανιωτάκης Κώστας

Ελληνικής Πρόεδρος Κοινότητας Σικάγο

 Το Γραφείο Αποδήμων Ελλήνων της ΚΕΔΕ θα παρέχει την δυνατότητα συμβουλών και επίλυσης προβλημάτων που οι Έλληνες του εξωτερικού συναντούν στο γραφειοκρατικό κράτος στα πλαίσια των δυνατοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .

Κατά την συνέντευξη Τύπου θα συζητηθεί επίσης το θέμα Απόδημοι και Τουρισμός Υγείας μετά και τον κύκλο επισκέψεων, συνεδρίων και επαφών που έχουν πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΕΔΕ στις μεγάλες μητροπόλεις της Ελληνικής Διασποράς. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο