Η ΚΕΔΕ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Print Friendly, PDF & Email

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μετά την εκδήλωση των περιαστικών δασικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σήμερα το πρωί στις περιοχές του Υμηττού και του Κορωπίου και με βάση την συνεκτίμηση των μετεωρολογικών συνθηκών οι οποίες αναμένονται να επιδεινωθούν τις αμέσως επόμενες ώρες προτείνονται στους δήμους της Αττικής τα ακόλουθα προληπτικά επιχειρησιακά μέτρα:

Α. Τα γραφεία πολιτικής προστασίας να θέσουν σε κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας όλο το εμπλεκόμενο προσωπικό και τα μέσα σύμφωνα με τα υφιστάμενα σχέδια.

Β. Να διαθέσουν ειδικά μέσα όπως πχ. πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες, προωθητές γαιών, οχήματα μεταφοράς προσωπικού και εξοπλισμού κ.α. στους πληττόμενους δήμους μετά από τον συντονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Γ. Να εντείνουν την αστυνόμευση-επιτήρηση του περιαστικού Δάσους της περιοχής τους σε 24ωρη βάση.

Δ. Να θέσουν σε κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας τις πιστοποιημένες εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής τους.

Ε. Να αποτρέψουν τις άσκοπες μετακινήσεις πολιτών προς τις περιοχές των μετώπων των πυρκαγιών.

Ο Πρόεδρος και η ΚΕΔΕ βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή προκειμένου να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια απαιτηθεί και ήδη έχει αναλάβει συντονιστικό ρόλο σύμφωνα με το θεσμικό της ρόλο. Σε περίπτωση επιδείνωσης των φαινομένων θα κλιμακωθούν και οι ενέργειες επιχειρησιακής εμπλοκής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο