Η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή αποτελεί προϋπόθεση για τη διατήρηση της καλής υγείας υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στη συνέντευξη τύπου των περιοδικών “forma” & “Παιδί”

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό στη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσαν τα περιοδικά “forma” και “Παιδί” για τη σημασία της ποιοτικής διατροφής στη διατήρηση της καλής υγείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.


Την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη σημασία της ποιοτικής διατροφής στη διατήρηση και προστασία της υγείας υποστηρίζει και ενισχύει ο Δήμος Αμαρουσίου με σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων, παράλληλα με την ανάπτυξη συνεργασιών με φορείς που έχουν ως κοινό στόχο την καλλιέργεια από την παιδική ηλικία ενός ισορροπημένου και υγιεινού τρόπου διατροφής.


Στο πλαίσιο αυτό φιλοξενήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου η συνέντευξη τύπου που διοργάνωσαν τα περιοδικά «Forma» και «Παιδί», στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων στο Εμπορικό Κέντρο Avenue, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής.


Καλοσωρίζοντας τους παριστάμενους ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στη συστηματική προσπάθεια που πραγματοποιείται στο Δήμο Αμαρουσίου προκειμένου να αλλάξουν οι διατροφικές συνήθειες ξεκινώντας από την παιδική ηλικία, καθώς η χώρα μας έχει δυστυχώς τα πρωτεία στην παιδική παχυσαρκία λόγω της κακής διατροφής.


«Η ισορροπημένη διατροφή αποτελεί προϋπόθεση για τη διατήρηση της καλής υγείας και δεν είναι η πρώτη φορά που δίνουμε σταθερά βήμα στις προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε θέματα σωστής διατροφής. Η εφαρμογή των κανόνων της υγιεινής διατροφής, μιας διατροφής πλούσιας σε λαχανικά, φρούτα , ψάρι ελαιόλαδο, σε συνδυασμό με την άσκηση μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στη διατήρηση της καλής υγείας και την αποφυγή χρόνιων παθήσεων» υπογράμμισε ο κος Πατούλης.
Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Αμαρουσίου με στόχο την υιοθέτηση ορθών διατροφικών συνηθειών στην παιδική ηλικία, αλλά και την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, μίλησε για την αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Παιδειατροφή» σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα, τη δημιουργία βοτανόκηπων στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης, προκειμένου τα παιδιά να γνωρίσουν τα βότανα και τα κηπευτικά της ελληνικής γης και να τα εντάξουν στο καθημερινό τους διαιτολόγιο, καθώς και για μία σειρά από παρεμβάσεις που έχουν στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των μαθητών.
«Είμαστε αγωγός -κατέληξε ο κος Πατούλης- στην προσπάθεια σας που συμβάλει στην υιοθέτηση μίας ποιοτικής διατροφής. Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία και η σωστή διατροφή συμβάλλει τόσο στην προστασία όσο και τη διατήρηση της καλής υγείας.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο