«Η ελληνικότητα δεν διχάζει, ενώνει» τόνισε ο υπ. διδάκτωρ Πολιτιστικής διπλωματίας Π. Καψάσκης στην εκδήλωση με θέμα: «Ελληνικότητα: Προϋπόθεση επιστροφής στον ιστορικό χρόνο»

Print Friendly, PDF & Email

Στην προσέγγιση της έννοιας της ελληνικότητας ως νόημα ζωής και όχι ως ιδεολόγημα ή ως εθνικός κομπασμός αναφέρθηκε στην ομιλία του ο υπ. διδάκτωρ Πολιτιστικής διπλωματίας κ. Πέτρος Καψάσκης στη εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου, με θέμα: «Ελληνικότητα: Προϋπόθεση επιστροφής στον ιστορικό χρόνο»

Το θερμό χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη μετέφερε στους παριστάμενους  η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη μαζί με τις εγκάρδιες ευχές του στον κ. Καψάσκη για μία λαμπρή σταδιοδρομία. 
«Από καρδιάς η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης σας ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον και τη σταδιοδρομία σας. Η χώρας μας ιδιαίτερα στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε τον πνευματικό κόσμο της χώρας μας. Ιδιαίτερα νέοι επιστήμονες όπως εσείς μπορείτε να συμβάλλετε καθοριστικά στην αναγέννηση της πατρίδας μας για ένα καλύτερο αύριο. Ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται στο πλευρό των νέων επιστημόνων, παρέχοντας τους την ευκαιρία να προάγουν το επιστημονικό έργο τους και να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στην κοινωνία».   

Στην ομιλία του ο κ. Πέτρος Καψάσκης έκανε μία ιστορική αναδρομή από το παρελθόν έως  το παρόν, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «η ελληνικότητα είναι ένα σώμα το οποίο μετεξελίσσεται και αναπλάθεται συνεχώς και ποτέ δεν μένει στάσιμο και ακίνητο στο χρόνο. Αυτό που ίσως χρειάζεται απλά στον παρόντα καιρό είναι να βρούμε μια Ιθάκη, έναν προορισμό, μέσω του οποίου να μπορέσουμε να ανοίξουμε στον έξω κόσμο, χωρίς να χάσουμε τον εαυτό μας.»

 Αναφερόμενος μάλιστα στις προϋποθέσεις για τα παραπάνω υπογράμμισε:
« Εκεί που το παιχνίδι θα κριθεί είναι αν καταφέρουμε και αναπτύξουμε στον τόπο μας ένα νέο ανθρωπολογικό πρότυπο. Τον ελεύθερο άνθρωπο, δηλαδή τον κριτικά σκεπτόμενο. Όχι τον εκ πεποιθήσεως αντιδραστικό, αλλά τον εξ ανάγκης φιλαλήθη.» 

Τη βραδιά έκλεισε η ποιήτρια, συγγραφέας και τραγουδίστρια Γιοβάννα, η οποία ξετύλιξε το μίτο της ελληνικότητας μέσα από την εξαίρετη ποίηση της, η οποία ήταν ένα συνδυασμός της σύγχρονης και παλαιάς ελληνικής ζωής, μέσα από την οποία έβγαιναν οι ιδιαιτερότητες, οι καλές και κακές στιγμές της ελληνικής κοινωνίας μας.

Η Γιοβάννα συγχαίροντας τον κ. Καψάσκη για την επίκαιρη και τεκμηριωμένη διάλεξή του σημείωσε ότι «αν η νέα γενιά έχει την ευαισθησία που δείχνει αυτός ο 29χρονος ερευνητής, η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει πολλά.»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόξενος της Ελλάδος στο Los Angeles Γρηγόριος Καραχάλιος, η Πρόεδρος του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αμαρουσίου Πέτρος Κόνιαρης, Κώστας Ρώτας, Κατερίνα Φραγκάκη, ο ποιητής Νικόλαος Περδίκης, η υψίφωνος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Μαριάννα Μανσολά, ο εικαστικός Δημήτριος Ταλαγάνης, η συγγραφέας Ευριδίκη Σιγαλού. 

 

Σχετικά αρχεία



«Η ελληνικότητα δεν διχάζει, ενώνει» τόνισε ο υπ. διδάκτωρ Πολιτιστικής διπλωματίας Π. Καψάσκης στην εκδήλωση με θέμα: «Ελληνικότητα: Προϋπόθεση επιστροφής στον ιστορικό χρόνο»_1


«Η ελληνικότητα δεν διχάζει, ενώνει» τόνισε ο υπ. διδάκτωρ Πολιτιστικής διπλωματίας Π. Καψάσκης στην εκδήλωση με θέμα: «Ελληνικότητα: Προϋπόθεση επιστροφής στον ιστορικό χρόνο»_2


«Η ελληνικότητα δεν διχάζει, ενώνει» τόνισε ο υπ. διδάκτωρ Πολιτιστικής διπλωματίας Π. Καψάσκης στην εκδήλωση με θέμα: «Ελληνικότητα: Προϋπόθεση επιστροφής στον ιστορικό χρόνο»_3


«Η ελληνικότητα δεν διχάζει, ενώνει» τόνισε ο υπ. διδάκτωρ Πολιτιστικής διπλωματίας Π. Καψάσκης στην εκδήλωση με θέμα: «Ελληνικότητα: Προϋπόθεση επιστροφής στον ιστορικό χρόνο»_4

Μετάβαση στο περιεχόμενο