Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΗ. Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.

Print Friendly, PDF & Email

Επιστολή στον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών M. Markkula

 

Με το μήνυμα η Ελλάδα είναι Ευρώπη, η Ευρώπη είναι Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών M. Markkula απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη, με την οποία του εκφράζει την ικανοποίηση της Επιτροπής, για την απόφαση της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης, τοπικής και περιφερειακής, να παρέχει πλήρη στήριξη και συνεχή δέσμευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις αξίες της.

Η επιστολή αναφέρει τα παρακάτω :

 

Βρυξέλλες, 02/07/2015

Κος Πατούλης, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Κος Καλογερόπουλος, Επικεφαλής Ελληνικής Αντιπροσωπείας Επιτροπής Περιφερειών

 

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις επιστολές σας, όπου εκφράζεται η πλήρης στήριξη και συνεχής δέσμευση της ελληνικής τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις αξίες της.

Στις 5 Ιουλίου, οι Έλληνες πολίτες θα λάβουν μία σημαντική απόφαση όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά.
 

Ένα αρνητικό αποτέλεσμα στο επικείμενο δημοψήφισμα, μεταξύ άλλων, θα πλήξει την Ελληνική τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση όσον αφορά την δυνατότητα της να παρέχει βασικές δημόσιες υπηρεσίες σε πολίτες και τοπικές κοινωνίες. Επιπλέον, θα επηρεάσει την δυνατότητά της να διασφαλίζει τις δημόσιες επενδύσεις, να δημιουργεί θέσεις εργασίας και ανάπτυξη, μέσω της αποτελεσματικής χρήσης της Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.

Είμαι ικανοποιημένος με την πλήρη δέσμευση της Ένωσης σας και της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών στο ευρωπαϊκό πλάνο. Η στήριξη που εξέφρασαν οι Δήμαρχοι Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς και πολλοί άλλοι δήμαρχοι στην Ελλάδα είναι σημαντική. Όταν οργανώθηκε η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής των Περιφερειών και των Δήμων στην Αθήνα τον Μάρτιο του 2014, ήταν ευρέως αναγνωρισμένο ότι τα διαρθρωτικά και επενδυτικά κεφάλαια της ΕΕ και άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα είναι κρίσιμα για την ελληνική τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Συγχρόνως, αλληλεγγύη και ευθύνη πρέπει να βαδίζουν χέρι χέρι. Πολλά ευρωπαϊκά Κράτη μέλη της ΕΕ ανέλαβαν επιτυχώς διαρθρωτικές αλλαγές τα τελευταία έτη, ώστε οι οικονομίες τους να καταστούν βιώσιμες και αυτό ακριβώς χρειάζεται η Ελλάδα επειγόντως. Δεν πρόκειται για μία σύσταση από πάνω προς τα κάτω, από την διεθνή κοινότητα ή την Ευρώπη αλλά μία άποψη που υιοθετούν και οι ίδιοι οι έλληνες.

Είναι λάθος για οποιονδήποτε να αφήσει τον ελληνικό λαό να πιστεύει ότι η Ευρώπη συνωμοτεί κατά της Ελλάδας. Κάθε δημοκρατία δημιουργεί τις δικές της ευνοϊκές συνθήκες για ανάπτυξη και δουλειά αλλά δεν είναι αποδεκτό στην Ευρωπαϊκή Ένωση να στρέφεται το ένα Κράτος μέλος ενάντια στα άλλα.

Όλοι ειλικρινά ελπίζουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα στο επικείμενο δημοψήφισμα. Αυτό θα συμβόλιζε την επιβεβαίωση των ευρωπαϊκών αξιών και θα εξέφραζε την βούληση των πολιτών να ζήσουν μαζί σε μία Ευρωπαϊκή Ένωση ενωμένη, μέσα στη διαφορετικότητά της.

 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΗ. Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.
 

Με τους καλλίτερους χαιρετισμούς

Markku Markkula

Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών

Μετάβαση στο περιεχόμενο