Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί η πόλη σε πεδίο μάχης κανενός

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Ενότητα, Ανατροπή, και Έργο για το Μαρούσι» αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν προ ημερών στην πόλη μας μεταξύ αντιεξουσιαστών και μελών της Χρυσής Αυγής, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ξεκαθαρίζει τα εξής:


Επανειλημμένως και με πρωτοβουλία του ίδιου του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, η Διοίκηση του Δήμου έχει καταδικάσει και καταγγείλει τα φαινόμενα βίας από όποιον χώρο και αν προέρχονται αυτά. Ήδη με ψηφίσματά του το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης έχει τοποθετηθεί επίσημα στα θλιβερά γεγονότα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, του Γιώργου Φουντούλη και του Μάνου Καπελώνη και του βαρύτατου τραυματισμού του Αλέξανδρου Γέροντα.


Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης (350/2013 και 419/2013) που καταδικάζουν απερίφραστα τη βία των άκρων, όποιο χρώμα κι αν έχει αυτή, από όποιον χώρο και αν προέρχεται αυτή, αποτελούν πάγια και απαρέγκλιτη επίσημη θέση του Συμβουλίου της πόλης που αντικατοπτρίζει ξεκάθαρα και τη βούληση των πολιτών της.


Η Διοίκησή του Δήμου Αμαρουσίου και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μέσα από τις ως άνω αποφάσεις του καλεί την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες τήρησης της τάξης και περιφρούρησης της ασφάλειας των πολιτών διατηρώντας την ειρήνη στη φιλήσυχη πόλη μας. Γιατί για τη Διοίκηση Πατούλη πάνω από πολιτικά κόμματα προέχει η αξία του ανθρώπου και η προστασία της ανθρώπινης ζωής.


Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ήδη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης στις 15 Ιουλίου τοποθετήθηκε σχετικά και με τη λειτουργία γραφείων της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι, ξεκαθαρίζοντας για ακόμη μια φορά τη μηδενική ανοχή της σε φαινόμενα βίας από όπου και αν αυτά προέλθουν.


Η Διοίκηση του Δήμου ζητά από την Πολιτεία και τις Αστυνομικές Αρχές της πόλης να αναλάβουν δραστικά μέτρα και να επιδείξουν αμείλικτη στάση στην πάταξη και αποτροπή τέτοιων φαινομένων και στο μέλλον.


Η Διοίκηση του Δήμου ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ανεχθεί οδομαχίες και η πόλη να μετατραπεί σε πεδίο μάχης κανενός, σαφέστατη θέση και πάγια απαίτηση και των πολιτών του Αμαρουσίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο