Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου απαντά στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Μπρέγιαννη: «Προκαλεί τους συμπολίτες μας, το «αγαπημένο παιδί» του καθεστώτος Τζανίκου»

Print Friendly, PDF & Email

Κατανοούμε απόλυτα την ενόχληση που προκαλεί στον κ. Μπρέγιαννη το ότι δεν επιτρέπουμε να ξεχαστεί το ‘αμαρτωλό παρελθόν’ του και ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στις αποφάσεις της Διοίκησης Τζανίκου. Το ότι δεν επιτρέπουμε σε έναν ακόμη ‘επίδοξο σωτήρα’ της πόλης να πουλήσει στους συμπολίτες μας ‘φύκια για μεταξωτές κορδέλες’. Η ενόχληση αυτή τον οδηγεί σε διαρκή λάθη και ατοπήματα.


Πριν μερικές μέρες έπαιξε το ρόλο του υπερασπιστή της απαράδεκτης απόφασης της Περιφέρειας, να προχωρήσει στη μερική ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου, που προβλέπει σημαντικές απαλλαγές και μειώσεις στην καταβολή των ανταποδοτικών τελών, για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες συμπολιτών μας. Πρόταξε το μικροπαραταξιακό συμφέρον, πάνω από το συμφέρον της πόλης. Αλλά δεν αρκέστηκε σε αυτό.


Με την ανακοίνωση που εξέδωσε και τα δήθεν ερωτήματα που θέτει στη Διοίκηση Πατούλη, επιβεβαιώνει αυτό που επισημάναμε από την πρώτη στιγμή, όταν και ανέλαβε επικεφαλής του συνδυασμού της αντιπολίτευσης. Ότι δεν έχει μετανιώσει για τα λάθη του, δεν έμαθε από τα λάθη του, δεν ζητά έστω και μια συγγνώμη για τα λάθη του. Όσον αφορά τα ερωτήματα του, ξεκάθαρα του απαντάμε:  1. Η σημερινή Διοίκηση δεν επιβάρυνε το Δήμο και τις επιχειρήσεις με επιπλέον βάρη, όπως ψευδώς υποστηρίζει ο ‘νέος σωτήρας’, αντίθετα ξεπλήρωσε μεγάλο μέρος των χρεών που της κληρονόμησε η παρέα των κ.κ. Τζανίκου και Μπρέγιαννη. Εκτός αν εννοεί ως επιπλέον βάρη, τα δάνεια των 150 εκατ. ευρώ που συμφωνήθηκαν από τις διοικήσεις του χθες την περίοδο 1999-2006 κι ‘έσκασε’ η αποπληρωμή τους την τετραετία 2007-2010.

  2. Είναι απολύτως ψευδές ότι η σημερινή Διοίκηση σπατάλησε 17 εκατ. ευρώ για δημόσιες σχέσεις και εκδηλώσεις. Γνωρίζει καλά πως η αλήθεια είναι διαφορετική. Η αλήθεια είναι πως η προηγούμενη Διοίκηση ξόδεψε πάνω από 10 εκατ. ευρώ για δαπάνες επικοινωνίας την τριετία 2004-2006. Αν θεωρεί ανούσιες εκδηλώσεις τη λειτουργία των πετυχημένων αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων του Δήμου, στα οποία συμμετέχουν πάνω από 6.000 συμπολίτες μας, εμείς δεν συμμεριζόμαστε την άποψη του.

  3. Ουδέποτε η Διοίκηση Πατούλη προσέλαβε 600 εργαζόμενους με αδιαφανείς διαδικασίες. Εκτός αν εννοεί τους συμβασιούχους του τομέα καθαριότητας που πληρώνονται από τα ανταποδοτικά τέλη. Ή τους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης και stage που πράγματι απασχολήθηκαν στο Δήμο μας την προηγούμενη τετραετία, αλλά δεν επιβάρυναν ούτε ένα ευρώ το Δήμο αφού η μισθοδοσία τους καλυπτόταν από το Κράτος. Μήπως εννοεί τους 42 δημοτικούς αστυνόμους ή τους εργαζομένους των ΚΕΠ που προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ;

  4. Είναι απολύτως ψευδής και συκοφαντικός ο ισχυρισμός του κ. Μπρέγιαννη ότι οι υπηρεσίες του Δήμου είναι διαλυμένες. Ο κ. Μπρέγιαννης επενδύει πολιτικά στη συκοφάντηση του Δήμου όπως έκανε κι ο κομματικός αρχηγός του ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, ο οποίος παρουσίαζε τους Έλληνες ως ‘λαό διεφθαρμένων’ και τη χώρα μας ως ‘Τιτανικό’. Ο σοφός λαός μας λέει πως ‘με όποιο δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις’. Εμείς, όμως, δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μπρέγιαννη να οδηγήσει την πόλη στα βράχια, όπως έκανε ο αρχηγός του με την πατρίδα μας.

  5. Δεν είναι σπατάλη κύριε Μπρέγιαννη η Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου, το κόστος της οποίας δεν θα επιβαρύνει το ταμείο του Δήμου, αφού το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια. Σπατάλη ήταν τα 12 εκατ. ευρώ που πλήρωσαν οι συμπολίτες μας για τους κυβόλιθους του Κέντρου, την περίοδο που εσείς διοικούσατε την πόλη. Αντί να ζητάτε την ματαίωση του έργου, οφείλετε να ζητήσετε συγγνώμη από τους Μαρουσιώτες για τα λεφτά που πετάξατε. Μην τιμωρείτε τους συμπολίτες μας επιδιώκοντας να ματαιωθεί ένα έργο πνοής για το Μαρούσι.

  6. Καμία γειτονιά της πόλης δεν έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της κύριε Μπρέγιαννη. Αν δεν το πιστεύετε, ελάτε την προσεχή Δευτέρα στα εγκαίνια του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στο 2 Λύκειο Αμαρουσίου στην Κοκκινιά. Ένα ακόμη έργο της σημερινής Διοίκησης που αναβαθμίζει τις γειτονιές μας.

  7. Πετάξατε κύριε Μπρέγιαννη 12.000.000 για τους κυβόλιθους όταν με τα χρήματα αυτά θα μπορούσατε να έχετε αγοράσει 2-3 ‘Παναγόπουλους’. Πάνω από 150.000.000 δανειστήκατε ως μέλος της Διοίκησης Τζανίκου, δεν σας περίσσεψαν τότε 2-3 για να αγοράσετε τον Παναγόπουλο; Αντί λοιπόν να εγκαλείτε τη σημερινή Διοίκηση για τον Παναγόπουλο, ας ζητήσετε συγγνώμη για τις δικές σας επιλογές. Δυστυχώς η σημερινή Διοίκηση δεν έχει τα χρήματα για την απαλλοτρίωση του Παναγόπουλου. Και πως να τα έχει, όταν σήμερα βρίσκονται σε εκκρεμότητα πολλές περιπτώσεις εκτάσεων υπό απαλλοτρίωση σε όλη την πόλη, συνολικής έκτασης 60 περίπου στρεμμάτων. Αν προσθέσουμε σε αυτά την πληρωμή των απλήρωτων από τις διοικήσεις σας δανείων για τα οικόπεδα του Καρέλλα και της ΕΤΕΒΑ, απαιτούνται συνολικά 70.000.000. Που θα βρούμε τα χρήματα αυτά;

  8. Είστε υποκριτής όταν από τη μια μας κατηγορείται ότι δαπανούμε χρήματα για τα αθλητικά και τα πολιτιστικά προγράμματα του Δήμου, κι από την άλλη μας εγκαλείται που επιβάλλουμε χαμηλά δίδακτρα και συνδρομές στους χρήστες των υπηρεσιών αυτών. Το ίδιο κάνατε και με τα δημοτικά τέλη. Στο Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίσατε την πρόταση της Διοίκησης και στη συνέχεια συνταχτήκατε με την απόφαση της Περιφέρειας. Επιτέλους, κύριε Μπρέγιαννη αποφασίστε τί θέλετε, γιατί μας ζάλισαν οι κυβισθήσεις σας.

  9. Δεν περιμένουμε φυσικά να μας απαντήσετε για το ρόλο σας ως επικεφαλής στη Δημοτική Επιχείρηση Επικοινωνίας και τις ευθύνες σας για την άναρχη υπαίθρια διαφήμιση. Ούτε για τις καλοπληρωμένες κρατικές θέσεις που σας εξασφάλισε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Για τις πράξεις και τα λόγια σας θα σας κρίνουν οι πολίτες από τους οποίους κύριε Μπρέγιαννη κάποια στιγμή θα αναγκαστείτε να ζητήσετε συγνώμη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο