«Η διατήρηση της υγείας των πολιτών είναι το μέλημα του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.» τόνισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στη συγκέντρωση των στελεχών των ΚΕΠ Υγείας

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στη συνάντηση με τα στελέχη των ΚΕΠ  Υγείας.


 


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Αμαρουσίου συνάντηση των στελεχών των ΚΕΠ Υγείας παρουσία του Προέδρου Δ.Σ. του Ε.Δ.ΔΥ.Π.Π.Υ, Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου Ι.Σ.Α κ. Γιώργου Πατούλη και του Διευθυντή του Ε.Δ.ΔΥ.Π.Π.Υ κ. Σωτήρη Παπασπυρόπουλου.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. κ. Γ. Πατούλης ανέλυσε το σκεπτικό καθώς και τις ανάγκες που εξυπηρετούν τα ΚΕΠ Υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, έδωσε έμφαση στο ρόλο των Δήμων στα Προγράμματα Προαγωγής Υγείας και τόνισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να έχουν οι Ιατροί στην προσπάθεια αυτή.

Στα ερωτήματα που τέθηκαν από τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας, ο κ. Πατούλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αγκαλιαστεί από όλους τους δήμους της χώρας με την προϋπόθεση ότι θα γίνει συστηματική δουλειά και με γνώμονα πάντα την πρόληψη και την προαγωγή υγείας σύμφωνα με τα πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο κ. Πατούλης έκανε αναφορά και στο Παγκόσμιο Συνέδριο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Οκτώβριο και τη σπουδαιότητά που έχει αυτό για τη χάραξη της πολιτικής της  υγείας στα πλαίσια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής του Δικτύου κ. Παπασπυρόπουλος παρουσίασε τις προτεραιότητες του προγράμματος και έδωσε κατευθύνσεις για άμεσες ενέργειες με χρονοδιαγράμματα προς τους Ιατρούς και Διοικητικούς υπαλλήλους.

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος των ΚΕΠ Υγείας κ. Γιώργος Κορμάς ζήτησε από τους Ιατρούς, στα πλαίσια της δημιουργίας τράπεζας θεμάτων πρόληψης, να δημιουργήσουν υλικό του προγράμματος που θα διανεμηθεί στα πλαίσια των Εκστρατειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Τέλος, ο Διοικητικός Υπεύθυνος των ΚΕΠ Υγείας κ. Παναγιώτης Μουρούτσος ενημέρωσε τα στελέχη για τις ενέργειες που έχουν γίνει για τα ΚΕΠ Υγείας σε ό,τι αφορά τους Δημάρχους και τους Αντιδημάρχους των 14 Δήμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο