Η διαρκής προσπάθεια για άρση των εμποδίων, των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία, η απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου στη σημερινή Εθνική – Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 94Kb|


Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Αμαρουσίου.


|download file .jpg 81Kb|


Με μία σειρά από δράσεις που έχουν στόχο να δώσουν λύσεις και να βελτιώσουν  τις συνθήκες διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία, απαντά ο Δήμος Αμαρουσίου, με αφορμή την σημερινή Εθνική – Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ.

Η δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, την οποία βιώνει η ελληνική κοινωνία επηρεάζει τη ζωή των ανθρώπων που ζουν κάτω από συνθήκες αναπηρίας και επομένως η 3η Δεκέμβρη 2010 δεν αφήνει περιθώρια για οποιουδήποτε είδους εορτασμού, αλλά αντίθετα καθιστά αναγκαία την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων.

Τριμελής αντιπροσωπεία του Δήμου Αμαρούσιου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόληψης συμμετείχε στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε σήμερα η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στο κέντρο της Αθήνας, διεκδικώντας τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Ο Δήμος Αμαρουσίου στη διαρκή προσπάθειά του για την άρση των εμποδίων, των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού των ΑμεΑ τα τελευταία  τέσσερα χρόνια έχει προχωρήσει:
– Στη δημιουργία γραφείου ενημέρωσης ΑμεΑ. Από το γραφείο πολλοί συμπολίτες μας έχουν ενημερωθεί για θέματα που τους απασχολούν, όπως εργασιακά, ασφαλιστικά, επιδοματική πολιτική.
– Στη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ.
– Στην πλήρη απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών για τα άτομα με πάνω από 67% αναπηρία.
– Στην επέκταση και στα άτομα με αναπηρία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
– Στη δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες του Δήμου με μειωμένο κόστος έως και απαλλαγή ( αθλητισμός, πολιτισμός, εκπαίδευση).        
– Στην ανάπλαση και ανακατασκευή προσβάσιμων σημείων της πόλης.
– Στην καταγραφή αιτημάτων και παρατηρήσεων πρόσβασης πολιτών.
– Στην καταγραφή προβλημάτων πρόσβασης σε λεωφορεία και στάσεις συγκοινωνίας.
– Στη διανομή και ανάρτηση ενημερωτικού υλικού σε κτηριακές εγκαταστάσεις και σχολεία του Δήμου με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προτεραιότητας ΑμεΑ.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το 2011 προγραμματίζεται:
– Η ενίσχυση και επέκταση των δομών απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία.
– Η αποκατάσταση της πρόσβασης για τα άτομα με αναπηρία στα καταστήματα του εμπορικού κέντρου της πόλης.                
– Η δημιουργία μητρώου ατόμων με αναπηρία για την άμεση εξυπηρέτηση τους στις συναλλαγές τους με τις υπηρεσίες του Δήμου.
– Η αποκατάσταση της πρόσβασης για τα άτομα με αναπηρία στα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας.
– Η διαρκής ενημέρωση – ευαισθητοποίηση για τα καθημερινά προβλήματα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο