Η διαφάνεια στο έργο της «Πράσινης Διαδρομής» και τα ψέματα του κ. Μπρέγιαννη

Print Friendly, PDF & Email

Είναι προφανές ότι επηρεασμένος από το «αμαρτωλό» πολιτικό παρελθόν του, κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια


Με αφορμή την ανακοίνωση της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου για το έργο της «Πράσινης Διαδρομής» που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο μας , θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα παρακάτω:


Πρώτον, το έργο δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ στους δημότες, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η παράταξη του κ. Μπρέγιαννη. Χρηματοδοτήθηκε 100% από πόρους του ΕΣΠΑ και όχι με χρήματα του Δήμου και των δημοτών. Ο κ. Μπρέγιαννης, συνειδητά παραπληροφορεί τους πολίτες του Αμαρουσίου με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις. Πετά λάσπη, η οποία όμως πρέπει να γνωρίζει πως θα γυρίσει προς το πρόσωπο αυτών που την εκτοξεύουν.


Δεύτερον, το συγκεκριμένο έργο εκτελέστηκε με απόλυτη διαφάνεια. Προκηρύχθηκε ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός μέσα από τον οποίο έγινε η επιλογή του αναδόχου, ενώ το έργο σε όλη τη φάση κατασκευής του εκτελέστηκε υπό την επίβλεψη των στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και το διαρκή έλεγχο των στελεχών της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής. Λέει λοιπόν ψέματα ο κ. Μπρέγιαννης, όταν ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε διαφάνεια τόσο στην ανάθεση όσο και στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Εάν δεν υπήρχε διαφάνεια, δεν θα μπορούσε να γίνει καμία πληρωμή , γεγονός που αποδεικνύει την ανακρίβεια των ισχυρισμών του.


Τρίτον, ο κ. Μπρέγιαννης σκόπιμα λέει ανακρίβειες για το μέγεθος και τη χρησιμότητα του έργου. Μιλά για ποδηλατόδρομο 200 μέτρων, όταν γνωρίζει ότι ο ποδηλατόδρομος είναι 800 μέτρα. Μιλά για ανάπλαση μιας πλατείας, όταν γνωρίζει ότι αναπλάστηκαν 2 πλατείες, η πλατεία Ξυλούρη και η πλατεία Αργοναυτών. Μιλά για έργο βιτρίνας, όταν «και οι πέτρες στο Μαρούσι» γνωρίζουν ότι έτσι χαρακτηρίζει ο κ. Μπρέγιαννης όλα τα έργα που γίνονται στην πόλη από τη σημερινή Διοίκηση. Για τον κ. Μπρέγιαννη όλα τα έργα της πόλης είναι έργα βιτρίνας. Είναι έργο βιτρίνας ο ποδηλατόδρομος; Είναι έργο βιτρίνας οι πεζογέφυρες; Είναι έργο βιτρίνας το νέο Κλειστό στην Κοκκινιά; Η μήπως θα είναι έργο βιτρίνας ο νέος παιδικός σταθμός της Κοκκινιάς; Υποτιμά τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας με τους χαρακτηρισμούς αυτούς ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης.


Τέταρτον, χαρακτηρίζει με την ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του ο κ. Μπρέγιαννης, έργο βιτρίνας και τη Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου. Το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει στην πόλη τα τελευταία 30 χρόνια, που θα κατασκευαστεί χωρίς να κοστίσει ούτε ένα ευρώ στους δημότες. Ένα έργο που το ζητά ο εμπορικός κόσμος και οι κάτοικοι του Κέντρου, ένα έργο που αποτελούσε προεκλογική δέσμευση της σημερινής Διοίκησης που τώρα γίνεται πράξη.


Είναι προφανές ότι ο κ. Μπρέγιαννης δεν είναι ούτε αφελής ούτε μπερδεμένος.


Σκόπιμα παραπληροφορεί τους συμπολίτες μας. Εξίσου προφανές, όμως, είναι ότι επηρεασμένος από το «αμαρτωλό» πολιτικό του παρελθόν, κρίνει εξ’ ιδίων τα αλλότρια.


Μιλά για έργα βιτρίνας ο άνθρωπος αυτός που ως Διοίκηση της πόλης, εκτέλεσε το πιο αποτυχημένο έργο που έχει γίνει ποτέ στο Μαρούσι, την ανάπλαση των κυβόλιθων, για την οποία δήλωνε και υπερήφανος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μιλά για αδιαφάνεια και σπατάλες ο άνθρωπος αυτός που ως Διοίκηση της πόλης, χρέωσε τους συμπολίτες μας με δάνεια ύψους άνω των 12.000.000 ευρώ για να εκτελέσει το αποτυχημένο έργο των κυβόλιθων. Όταν η σημερινή Διοίκηση κάνει έργα στην πόλη αξιοποιώντας εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, χωρίς να επιβαρύνει τους δημότες ούτε ένα ευρώ.


Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Μπρέγιαννη, στον κατήφορο που βαδίζει. Στις γκεμπελικές μεθόδους συκοφάντησης και παραπληροφόρησης του, η σημερινή Διοίκηση απαντά με έργο. Έργο ουσίας, έργο που πάει το Μαρούσι μπροστά.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο