Η διαχρονικότητα των εθίμων και η παράδοση του τόπου μας ζωντάνεψαν από τους μικρούς πρωταγωνιστές των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στην ετήσια γιορτή τους

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό στους γονείς, στην ετήσια γιορτή των Παιδικών Δημοτικών Σταθμών.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. Ν. Κάββαλο, τους Δημοτικούς Συμβούλους Δ. Καρλαύτη, Κ. Αντωνόποουλο μαζί με πλήθος γονιών παρακολούθησαν τους μικρούς πρωταγωνιστές των Παιδικών Σταθμών να αναβιώνουν έθιμα του παραδοσιακού γάμου και της πολιτισμικής παράδοσή μας.

Γονείς και φίλοι κατέκλισαν το γήπεδο αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ, για να καμαρώσουν και να θαυμάσουν τις ικανότητες των παιδιών από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.
   

Στιγμιότυπα από τη μεγάλη γιορτή των παιδιών που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.   


 


Με ορόσημο την λαϊκή μας παράδοση οι μικροί πρωταγωνιστές των 12 Δημοτικών Σταθμών Αμαρουσίου γύρισαν το χρόνο πίσω, αναβιώνοντας έθιμα του παραδοσιακού γάμου της χώρα μας και της πολιτισμικής παράδοσή μας, στην ετήσια  μεγάλη γιορτή τους, την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013.   


Στο κατάμεστο από γονείς κεντρικό γήπεδο αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ, η εξαιρετική αναπαράσταση με πολύ κέφι και χορό από τα παιδιά του τελετουργικού της παραδοσιακής γαμήλιας τελετής, ζωντάνεψαν στιγμές ευτυχίας σε όλους, που με το θερμό χειροκρότημά τους εξέφρασαν το θαυμασμό τους για τις ικανότητες των μικρών μας φίλων.
Τη γιορτή διάνθισε η χορευτική παράσταση που έδωσαν τα παιδιά, που φορώντας παραδοσιακές ενδυμασίες χόρεψαν στους παραδοσιακούς ρυθμούς της χώρα μας.


Την προσπάθεια και την πολύ όμορφη παρουσία των παιδιών χειροκρότησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης που παραβρέθηκε στην εκδήλωση με τον Αντιδήμαρχο κο Δημήτρη Σμυρνή, τον Πρόεδρο του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α κο Νικόλαο Κάββαλο, και τους Δημοτικούς Συμβούλους Δημήτρη Καρλαύτη, Ρένα Χαλιώτη και Κώστα Αντωνόπουλο.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να κρατήσουμε ζωντανό τον πολιτισμό, την ιστορία και την ταυτότητά μας, ιδιαίτερα σε αυτήν τη δύσκολη για την πατρίδα μας περίοδο, καθώς και το θεσμό της οικογένειας που ανέκαθεν αποτελούσε και εξακολουθεί να αποτελεί το στήριγμα της κοινωνίας και της πατρίδας μας.


Παράλληλα διαβεβαίωσε τους γονείς, ότι ή Διοίκηση του Δήμου θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσει την ίδια υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και να εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες, όπως έπραξε έως και σήμερα. «Και τη χρονιά αυτή -πρόσθεσε- καταφέραμε να διατηρήσουμε στο Μαρούσι τον αριθμό των Παιδικών Σταθμών και να μην κλείσουμε ούτε ένα, όταν σε όλη τη χώρα κλείνουν συνεχώς σταθμοί εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, αλλά και της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης. 850 παιδιά οικογενειών της πόλης μας, φιλοξενήθηκαν στους Δημοτικούς Σταθμούς, ενώ αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ δεκάδες οικογένειες της πόλης μας έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους στους παιδικούς Σταθμούς χωρίς να επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ.»                                           


«Εργαζόμαστε συστηματικά – υπογράμμισε- για να ενισχύσουμε τις κοινωνικές υποδομές της πόλης, προσθέτοντας στο κοινωνικό μας οπλοστάσιο και νέους παιδικούς σταθμούς, όπως είναι ο νέος παιδικός σταθμός στην Κοκκινιά που κατασκευάζεται και θα παραδοθεί σύντομα στις οικογένειες της πόλη μας.»


Ο κος Πατούλης ευχαρίστησε τέλος τη Διοίκηση του Νομικού Προσώπου, για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχή λειτουργία των παιδικών σταθμών, καθώς και τους εργαζόμενους για την πολύτιμη προσφορά τους, για την αγάπη και το ενδιαφέρον με τα οποία περιβάλλουν τα παιδιά που φιλοξενούνται στους παιδικούς Σταθμούς.  


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο