Η δέσμευση του Προέδρου του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλη, για ομαδική ασφάλιση των ενεργών εθελοντών του Συνδέσμου έγινε πράξη

Print Friendly, PDF & EmailΠαρουσία πλήθους εκπροσώπων πολιτικής προστασίας και εθελοντών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παράδοση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων στους ενεργούς εθελοντές του Σ.Π.Α.Π.Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτης Μπονάτσος, κατά το χαιρετισμό του.Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, ενώ παραδίδει την τιμητική πλακέτα στον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής Γιώργο Φουντά.Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης, ενώ βραβεύει τον Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμαρουσίου Βασίλη Κόκκαλη.Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, με τον Περιφερειάρχη Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αττικής Βασίλη Παπαγεωργίου, κατά τη βράβευση του Υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας Διονύσου Κυριάκου Κοντάκη.

O Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση.O Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, με τον Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας Αθανάσιο Μαργέτη, κατά τη βράβευσή του από τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Κώστα Μανιάτη.O Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, με τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Κωνσταντίνο Ιωαννίδη, κατά τη βράβευση του Υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παλλήνης Γρηγόρη Καραγιάννη.O Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, κατά τη βράβευση του εκπροσώπου του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ Γιώργου Κεραμιτζόγλου.


Ομαδικές φωτογραφίες με τους εθελοντές στους οποίους παραδόθηκαν τα ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια.


Βράβευση των Υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας των 12 Δήμων μελών του Συνδέσμου για την προσφορά τους κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου


Παρουσία πλήθους εθελοντών και φίλων του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) πραγματοποιήθηκε η βράβευση από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, και εκπροσώπους της Πολιτείας, των Υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας των 12 Δήμων μελών του Συνδέσμου για την προσφορά τους κατά τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου αλλά και η παράδοση των συμβολαίων ομαδικής ασφάλισης σε 300 ενεργούς εθελοντές του Συνδέσμου. Για τη συνεισφορά του στην προστασία των δασών τιμήθηκαν, επίσης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Φουντάς, ενώ για τη σταθερή υποστήριξη του έργου του Σ.Π.Α.Π ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ και εκπρόσωποι του τοπικού Τύπου.


Την εκδήλωση, μιλώντας με θετικά σχόλια για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Συνδέσμου, χαιρέτισαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης, και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος.


Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γιώργος Πατούλης, εστίασε στη δέσμευση της Διοίκησης του Σ.Π.Α.Π να προχωρήσει στο επόμενο βήμα στην κατεύθυνση της αναγνώρισης του έργου του ενεργού εθελοντή. «Σήμερα κάνουμε το επόμενο βήμα στην πλήρη καταγραφή του εθελοντή του Συνδέσμου. Πάμε ένα βήμα παραπέρα αυτή τη σχέση που μας συνδέει, μια σχέση αμοιβαιότητας και σεβασμού στο ρόλο του. Από τις δεντροφυτεύσεις του χειμώνα μέχρι τα ποτίσματα του καλοκαιριού αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου που ολοκληρώνεται σε λίγο διάστημα, πολλοί εθελοντές βρέθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται στο πλευρό του Σ.Π.Α.Π στηρίζοντας με τη συμμετοχή τους τις δράσεις του. Αυτούς τους εθελοντές τους θέλουμε κοντά μας. Σήμερα τους προσφέρουμε ένα ισχυρό δέσιμο με το Σύνδεσμο μέσω μίας κάρτας ζωής. Θέλουμε για όσες ώρες διαρκεί η εθελοντική απασχόλησή τους να μην διατρέχουν κανενός είδους κίνδυνο αλλά με ασφάλεια να μπορούν να αφιερώνονται στα καθήκοντά τους. Και αυτό είναι ανεξάρτητο από το εάν ασχολούνται με την πυροπροστασία ή την προστασία του περιβάλλοντος».


Τους Υπευθύνους Πολιτικής Προστασίας των 12 Δήμων μελών του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού από το Δήμο Αμαρουσίου Βασίλη Κόκκαλη, από το Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας Αθανάσιο Μαργέτη, από το Δήμο Βριλησσίων Παναγιώτη Μακρή, από το Δήμο Γαλατσίου Κωνσταντίνο Ζώμπο, από το Δήμο Διονύσου Κυριάκο Κοντάκη, από το Δήμο Κηφισιάς Βασίλη Ξυπολυτά, από το Δήμο Μαραθώνα Βασίλη Μεγαγιάννη, από το Δήμο Παλλήνης Γρηγόρη Καραγιάννη, από το Δήμο Πεντέλης Σεβαστό Βορέα, από το Δήμο Πεύκης – Λυκόβρυσης Γιώργο Ζαφειρόπουλο, από το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου Παναγιώτη Σπανόπουλο, βράβευσαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Πατούλης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κώστας Μανιάτης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Φουντάς, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτης Μπονάτσος, ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αττικής Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Διοικητής Τροχαίας Κηφισιάς Εμμανουήλ Δασκαλάκης, ο Αντιπρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, ο Δήμαρχος Διονύσου Ιωάννης Καλαφατέλης, ο Δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, ο Αρχιπύραρχος εν. αποστρατία Αναστάσιος Βλάχος. Εκ μέρους του Υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας Χαλανδρίου Μύρωνα Ανδριανάκη, την τιμητική πλακέτα παρέλαβε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Αφροδίτη Χατζηγεωργίου.


Για την πολύτιμη συνεισφορά του στην προσπάθεια για την προστασία των δασών τιμήθηκε, επίσης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Φουντάς.


Για τη σταθερή υποστήριξη του έργου του Συνδέσμου στην προσπάθεια για την προστασία των δασών προβάλλοντας τις δράσεις και αναδεικνύοντας το έργο του τιμήθηκαν ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ καθώς και οι τοπικές εφημερίδες ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ΑΘΜΟΝΙΟ ΒΗΜΑ, ΒΟΡΕΙΝΗ, ο ΔΗΜΟΤΗΣ της Ανατολικής Αττικής.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διανεμήθηκε το πρώτο επιχειρησιακό σχέδιο για πρώτη φορά εκπόνησε ο Σ.Π.Α.Π και προβλήθηκε βίντεο σχετικό με τις δράσεις του Συνδέσμου με δηλώσεις των Δημάρχων μελών του Σ.Π.Α.Π και εκπροσώπων πολιτικής προστασίας.


Με την ευκαιρία της απονομής των ασφαλιστηρίων συμβολαίων στους ενεργούς εθελοντές του Συνδέσμου, οι εκπρόσωποι του Ομίλου Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων Πόπη Χαβιάρα, και Δώρα Σκουτέρη, παρέδωσαν εκ μέρους του Προέδρου του Ομίλου Ιωάννη Μαρωνίτη τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, για το κοινωνικό και ανθρωπιστικό του έργο.


Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε, επίσης, στο Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλη Χρηστάκη, και στη Θηροφυλακή της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας.


Θερμές ευχαριστίες απευθύνει ο Σ.Π.Α.Π στους εξής: 1ο Σύστημα Προσκόπων Αμαρουσίου, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – Τοπική Εφορία Αμαρουσίου, Σωματείο Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης Ροδόπολης, Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδας, Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.ΟΜ.Α.Κ) Σπάτων Αρτέμιδας, Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυροσβεστικής, Πυρασφάλεια Κρυονερίου, Πυρασφάλεια ʼνοιξης, Εθελοντικό Κλιμάκιο Δασοπροστασίας και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου, Ομάδα Εθελοντών του Αντώνη Φειδοπιάστη, Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Νέου Βουτζά, Σύλλογο Εθελοντών Διονύσου, Σύλλογο Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», Ομάδα Έλιξ, για την εθελοντική προσφορά των μελών τους στηρίζοντας τις προσπάθειες του Συνδέσμου όπως και σε όλους τους εθελοντές που σταθερά στηρίζουν τις δράσεις του.


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Π.Α.Π Νίκος Παναγιώτου, ο Λεωνίδας Ψυχόπαιδας, Παναγιώτης Σπανόπουλος, Νίκος Τζιλιγκάκης, Χριστίνα Μπούρα, ο Διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών Φλόκας Βασίλης, ο εκπρόσωπος του Δασάρχη Πεντέλης Γιώργος Λούτσης, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων Ζωή Ράπτη, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μεταμόρφωσης Κωνσταντίνος Κολοβός, ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Νικόλας Αλεπούς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Δημήτρης Καρλαύτης, Νίκος Κάββαλος, Κώστας Αντωνόπουλος, Δημήτρης Σμυρνής, Ρένα Χαλιώτη και Λευτέρης Μαγιάκης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο