Η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για πεζογέφυρα που θα συνδέει το Ανατολικό Μαρούσι με το Κέντρο γίνεται πράξη.

Print Friendly, PDF & Email


Οι πρώτες εκσκαφές στην οδό Γούναρη για την τοποθέτηση της πεζογέφυρας, η οποία θα συνδέει το Ανατολικό Μαρούσι με το Κέντρο της πόλης ξεκίνησαν στις 7 Απριλίου 2010.Μία ακόμη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής γίνεται πράξη με την τοποθέτηση της πεζογέφυρας, η οποία θα διευκολύνει την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.
|download file .jpg 155 KB|


 


 


Ξεκίνησαν στην οδό Γούναρη οι εργασίες για την τοποθέτησή της. 


Ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση στην οδό Γούναρη της πρώτης πεζογέφυρας, η οποία θα συνδέει το Ανατολικό Μαρούσι με το Κέντρο της πόλης και θα διευκολύνει την ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.


Οι πρώτες εκσκαφές για τη θεμελίωσή της, έγιναν την Τετάρτη 7 Απριλίου 2010.  


Η Δημοτική Αρχή κάνει πράξη τη δέσμευσή της προς τους κατοίκους για την τοποθέτηση πεζογέφυρας, ώστε να εξασφαλισθεί η ασφαλή μετακίνηση από το Ανατολικό Μαρούσι προς το Κέντρο και αντίστροφα.


Η τοποθέτηση πεζογέφυρας ήταν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων, επί μία εικοσαετία, καθώς στην περιοχή έχουν συμβεί πολλά τροχαία ατυχήματα.            
 
Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος  τεχνικών έργων που εξελίσσονται στην πόλη, τα οποία βελτιώνουν και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων.       


Η ολοκλήρωση του έργου, με τη θεμελίωση, την τοποθέτηση της πεζογέφυρας, που έχει ήδη κατασκευαστεί και την παράδοσή της για χρήση από τους κατοίκους αναμένεται μέσα στην ʼνοιξη.


Η πεζογέφυρα καλύπτει όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας που υπάρχουν, ενώ υπάρχει πρόβλεψη να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άτομα με ειδικές ανάγκες με την τοποθέτηση ανελκυστήρα.


Αξίζει να αναφερθεί ότι έχει ανάψει το πράσινο φως για την τοποθέτηση μιας ακόμη πεζογέφυρας στην οδό Αναβρύτων, μετά από προσπάθειες της Διοίκησης,  πάνω από δύο χρόνια και αφού ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες των δικαστικών ενεργειών από ορισμένους κατοίκους.


Επίσης η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου σχεδιάζει την τοποθέτηση μιας τρίτης πεζογέφυρας στο ύψος του Παλαιού Δημαρχείου.
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο