Η αυτοδιοίκηση στέλνει στο πολιτικό σύστημα το μήνυμα της ενότητας και της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη

Print Friendly, PDF & Email

Μήνυμα Ενότητας, μέσα από μία ισχυρή συμμαχία ευθύνης, που θα διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας στέλνει η Αυτοδιοίκηση από το τακτικό συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε που διεξάγεται από 7 έως 9 Μαΐου στη Σιθωνία της Χαλκιδικής. Το μήνυμα παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη ενίσχυσε με την παρουσία του ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην ειδική θεματική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο περιθώριο του συνεδρίου.

Προσφωνώντας τον Έλληνα Επίτροπο στην εκδήλωση με θέμα: «Αυτοδιοίκηση, Ελλάδα, Ευρώπη», ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στην πολύχρονη αυτοδιοικητική διαδρομή του Έλληνα πολιτικού ως Δημάρχου Αθηναίων και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε και στη συμβολή του στην αναβάθμιση του κύρους του  θεσμού διεθνώς.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Πατούλης, προσδιόρισε ως μείζον πρόβλημα για ολόκληρη την Ευρώπη το μεταναστευτικό που πέρα από ανθρωπιστική διάσταση έχει και διάσταση που σχετίζεται με τη δημόσια Υγεία και την ασφάλεια των πολιτών των χωρών μελών της Ευρώπης, και κυρίως των χωρών πρώτης υποδοχής όπως η Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξουν ευρωπαϊκές πολιτικές που θα διασφαλίζουν την υγειονομική θωράκιση του τοπικού πληθυσμού αλλά και των προσφύγων και όχι να μετατίθεται το ζήτημα στους Δήμους χωρίς σχεδιασμό.

«Η θεματική αυτή εκδήλωση για το μεταναστευτικό έχει και ευρωπαϊκό περιεχόμενο, αφού έχει ως στόχο να αναδείξει την ευρωπαϊκή διάσταση της ελληνικής αυτοδιοίκησης. Δημιουργούμε νέους διαύλους συνεργασίας και επικοινωνίας της Κ.Ε.Δ.Ε με τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καλούμε όλους σε μία ισχυρή συμμαχία ευθύνης που θα διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στη σημερινή συγκυρία θέλουν μια αυτοδιοίκηση θεσμικά ισχυρή και χειραφετημένη από την κεντρική εξουσία» επεσήμανε στην ομιλία του ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Αναφερόμενος στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτική, ο κ. Αβραμόπουλος, είπε ότι για πρώτη φορά η Ευρώπη αποκτά ολοκληρωμένη και στοχευμένη πολιτική για τη μετανάστευση.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1


Στιγμιότυπο 2


Στιγμιότυπο 3


Στιγμιότυπο 4


Στιγμιότυπο 5


Στιγμιότυπο 6

Μετάβαση στο περιεχόμενο