Η απάντηση της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ενότητα Ανατροπή και έργο για το Μαρούσι»

Print Friendly, PDF & Email

Για άλλη μια φορά η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου παρουσιάζει το άσπρο, μαύρο


Η αλήθεια για τα χρέη του Οργανισμού Εργασίας
και των δημοτικών επιχειρήσεων στο ΙΚΑ


Για άλλη μια φορά, για ένα ακόμη θέμα, η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου παραποιεί την αλήθεια και παρουσιάζει το «άσπρο_ μαύρο».
Αυτή τη φορά τα ψέματα τους αφορούν ένα κρυφό δήθεν χρέος του Δήμου προς το ΙΚΑ, το οποίο εμφανίζουν ότι ανέρχεται στα 56.000.000 ευρώ.
Χρέος το οποίο οι ίδιοι παραδέχονται ότι αφορά τον Οργανισμό Εργασίας και τις δημοτικές επιχειρήσεις που έκλεισαν, κι όχι φυσικά το Δήμο Αμαρουσίου. Επίσης, αμφισβητούν την τεράστια προσπάθεια που έκανε τα τελευταία 7,5 χρόνια η Διοίκηση Πατούλη, να νοικοκυρέψει τα οικονομικά το Δήμου Αμαρουσίου. Προσπάθεια που αποδεικνύεται με αριθμούς και αποτυπώνεται ξεκάθαρα στους ισολογισμούς του Δήμου.


Στη νέα αυτή ανεύθυνη καταγγελία της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου απαντά τα παρακάτω:



  1. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι επί Διοίκησης Πατούλη ο πίνακας οφειλών του Δήμου μειώθηκε από τα περίπου 60.000.000 ευρώ, στα 2.000.000, με στόχο να μηδενιστεί ως το τέλος του 2014. Αυτό το γεγονός όσο και να προσπαθήσουν, δεν μπορούν να το ανατρέψουν.

  2. Η Διοίκηση Πατούλη ουδέποτε απέκρυψε ότι παρέλαβε ένα τεράστιο χρέος από την Διοίκηση Τζανίκου, χρέος που ξεπερνούσε τα 280.000.000 ευρώ. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα χρέη του Οργανισμού Εργασίας και των Δημοτικών Επιχειρήσεων. Η Διοίκηση Πατούλη ουδέποτε απέκρυψε την αλήθεια, γιατί δεν είχε άλλωστε και λόγο να το κάνει. Είπαμε εξαρχής την αλήθεια, παρουσιάσαμε όλα τα στοιχεία, αναδείξαμε την κακοδιαχείριση που γινόταν την περίοδο πριν το 2007 και χάρη σε αυτή την ειλικρινή στάση, η Ελληνική Δικαιοσύνη διερευνά πιθανές ευθύνες αυτών που άσκησαν τα χρόνια εκείνα Διοίκηση.

  3. Σε όλη τη διάρκεια της θητείας της σημερινής Διοίκησης, η πραγματική οικονομική κατάσταση του Δήμου αποτυπώνεται με ειλικρίνεια και σαφήνεια σε όλα τα επίσημα στοιχεία και τους ισολογισμούς, τα οποία ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας. Αυτό το γεγονός γιατί ξεχνούν να το αναφέρουν όσοι μιλούν ψευδώς για κρυφά χρέη;

  4. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι υπάρχει οφειλή ύψους 56.000.000 ευρώ προς το Ι.Κ.Α., που να αφορά το Δήμο. Οι οφειλές του Οργανισμού Εργασίας και των δημοτικών επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία δεν είναι οφειλές του Δήμου. Είναι οφειλές που μεταφέρονται υποχρεωτικά στο Δήμο με πρόσφατο νόμο της Κυβέρνησης. Το γεγονός ότι η μεταφορά αυτή είναι υποχρεωτική, κι όχι επιλογή της Δημοτικής Αρχής και ισχύει για όλους τους Δήμους της χώρας, θα οδηγήσει σε πολύ μεγάλο «κούρεμα» της οφειλής, όπως αυτή εμφανίζεται σήμερα. Όσοι λοιπόν ισχυρίζονται ότι ο Δήμος θα φορτωθεί με πρόσθετα βάρη ύψους 56.000.000 ευρώ, πολύ σύντομα θα διαψευστούν για μια ακόμη φορά. Όταν θα μεταφερθούν τα χρέη στο Δήμο, θα ενημερώσουμε με υπεύθυνο τρόπο τους συμπολίτες μας για το ακριβές ύψος του ποσού. Το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα φτάνει σε αυτό το ύψος. Αυτό το γνωρίζουν καλά τα στελέχη της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σκόπιμα το αποκρύπτουν και μιλούν για τόσο μεγάλα ποσά που δικαιολογημένα σε αυτούς που δεν γνωρίζουν, προκαλούν ίλιγγο. Όμως και το ψέμα αυτό έχει ημερομηνία λήξης.

  5. Όσον αφορά τον ισχυρισμό τους ότι εξαιτίας του δήθεν χρέους ο Δήμος δεν θα μπορεί στο μέλλον να κάνει έργα στην πόλη, τους υπενθυμίζουμε ότι και τα προηγούμενα χρόνια διαχειρισθήκαμε ως Διοίκηση χρέη και οφειλές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς όμως να αφήσουμε την πόλη χωρίς έργα και τους συμπολίτες μας χωρίς ποιοτικές δημοτικές υπηρεσίες. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ «για να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα», ούτε αναζητήσαμε δικαιολογίες για να μείνουμε άπραγοι. Αντίθετα, αυτά τα 7,5 χρόνια διεκδικήσαμε χρήματα από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, αξιοποιήσαμε τη χρηματοδότηση των τοπικών επιχειρήσεων αλλά και τους περιορισμένους δημοτικούς πόρους, με αποτέλεσμα να παραδώσουμε στην πόλη και τους κατοίκους του Αμαρουσίου μια σειρά από μικρά και μεγάλα έργα. Νέα Σχολεία, νέους Παιδικούς Σταθμούς, Νέο Κλειστό Γυμναστήριο, Χώρους Πολιτισμού και ʼθλησης για τη νεολαία μας, Πεζογέφυρες, Παιδικές Χαρές σε κάθε γειτονιά, νέες Κοινωνικές Δομές, Νέο Εξοπλισμό για την Υπηρεσία Καθαριότητας, καθώς και δεκάδες άλλες παρεμβάσεις. Ας μην ανησυχούν λοιπόν μήπως μείνει η πόλη χωρίς έργα. Το Μαρούσι έχει Διοίκηση, έχει σχέδιο και ικανή ομάδα διεκδίκησης ώστε μέσω του νέου ΕΣΠΑ να εξασφαλίσει χρήματα προκειμένου και τα επόμενα χρόνια, να είναι περίοδος έργου και δημιουργίας για το προάστιό μας.

Σε καμία λοιπόν περίπτωση η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δεν απέκρυψε τίποτε από τους συμπολίτες μας. Διαχειρίζεται με διαφάνεια τα χρέη που κληρονόμησε και αξιοποιεί με εντιμότητα τα χρήματα που πληρώνουν οι κάτοικοι για να ζουν σε μια πόλη ανθρώπινη.
Και το κάνει αυτό παρά τα εμπόδια και τις συκοφαντίες που προέρχονται από την ανεύθυνη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που επενδύει στο ψέμα και τη συκοφαντία για να διασφαλίσει την πολιτική της επιβίωση. Την παράταξη της μιζέριας και της κακομοιριάς, που τρέμει το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου την Προεδρεία της Κ.Ε.Δ.Ε..


Είναι φανερό ότι κάποιοι δεν επιθυμούν να ψηλώσει η πόλη μας και θα κάνουν ότι μπορούν, για να το αποτρέψουν. Ματαιοπονούν όμως. Δεν θα τους περάσει.

Μετάβαση στο περιεχόμενο