Η αντιπυρική θωράκιση του Πεντελικού μέσω σύγχρονου συστήματος πυρανίχνευσης στη συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλη, με τους αρμόδιους φορείς πολιτικής προστασίας της Πολιτείας

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Σ.Π.ΑΠ Γ. Πατούλης, με τον Γ. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Π. Γεωργιάδη, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Β. Παπαγεωργίου, και τον δημοτικό σύμβουλο Κηφισιάς και αντιπρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Σ.Π.Α.Π Λ. Ψυχόπαιδας.


Η προώθηση του μεγαλόπνοου σχεδίου του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) για τη θωράκιση του Πεντελικού όρους μέσω της εγκατάστασης αυτοματοποιημένου συστήματος πυρανίχνευσης που θα αξιοποιεί τις δυνατότητες όλων των νέων τεχνολογιών, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ανάμεσα στον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του Σ.Π.Α.Π Γιώργο Πατούλη, με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλο Γεωργιάδη, και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Παπαγεωργίου.


Στη διάρκεια της συνάντησης αφού έγινε παρουσίαση από τον αντιπρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Σ.Π.Α.Π και δημοτικό σύμβουλο Κηφισιάς Λεωνίδα Ψυχόπαιδα, των βασικών σημείων της μελέτης πυρανίχνευσης που επεξεργάζεται ο Σύνδεσμος για το Πεντελικό, συμφωνήθηκε η από κοινού συνεργασία για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.


Η συμφωνία, η οποία θα επισφραγιστεί με την υπογραφή σχετικού συμφώνου συνεργασίας, περιλαμβάνει την ανάληψη της χρηματοδότησης της μελέτης από μέρους του Σ.Π.Α.Π και την προώθηση από μέρους της Πολιτείας της υλοποίησης του έργου μέσω ευρωπαϊκών πόρων. Οι τρεις πλευρές εξέτασαν, επίσης, τη δρομολόγηση των επόμενων βημάτων του έργου, με τον Σ.Π.Α.Π να έχει κεντρικό ρόλο στον συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων.


Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Πατούλης, ενόψει και της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου στις αρχές Μαΐου, ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γεωργιάδη, να προωθήσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες τόσο σε επίπεδο πρόσληψης του απαραίτητου εποχικού προσωπικού πολιτικής προστασίας όσο και ευρύτερα, προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη και πλήρης ετοιμότητα όλων των δυνάμεων και των αρμόδιων φορέων.


Επίσης, τέθηκε υπόψη του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Παπαγεωργίου, το αίτημα του Σ.Π.Α.Π ώστε να του παραχωρηθούν παροπλισμένα πυροσβεστικά οχήματα προκειμένου να τα διαθέσει στους δήμους μέλη του για την ενίσχυση της επιχειρησιακής τους επάρκειας κατά τη διάρκεια της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου.


Με την ευκαιρία της παρουσίασης της μελέτης πυρανίχνευσης για το Πεντελικό, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Βούλησή μας είναι να διαφυλάξουμε ό,τι έχει απομείνει από το πολύπαθο πράσινο του Πεντελικού αλλά και να προφυλάξουμε τις πρόσφατα αναδασωμένες εκτάσεις από κακόβουλες ενέργειες ή άλλους τους κινδύνους φωτιάς. Η εγκατάσταση ενός αυτοματοποιημένου συστήματος πυρανίχνευσης που θα αξιοποιεί τις δυνατότητες όλων των νέων τεχνολογιών είναι ένα μεγάλο βήμα στην κατεύθυνση της αντιπυρικής θωράκισης του βουνού και ο Σ.Π.Α.Π σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε το μεγαλόπνοο αυτό σχέδιο να υλοποιηθεί».

Μετάβαση στο περιεχόμενο