Η αντιπυρική θωράκιση του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζεται από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και την εθελοντική ομάδα

Print Friendly, PDF & Email

Σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση βρίσκεται το ανθρώπινο δυναμικό του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου και η εθελοντική ομάδα, με περιπολίες και με  όλα τα τεχνικά μέσα που διαθέτει, μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου για την προστασία του αστικού και περιαστικού πρασίνου της πόλης.  

Σε επίπεδο προετοιμασίας και πρόληψης με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, τοποθετήθηκαν 3 πυροσβεστικοί κρουνοί με αντίστοιχες πυροσβεστικές φωλιές, καθώς και μια δεξαμενή νερού 10 χιλιάδων λίτρων αυτόματης πλήρωσης, στην παραρεμάτια ζώνη της οδού Κορυτσάς στην περιοχή Πολυδρόσου Αμαρουσίου, ενώ επισκευάστηκε και η πυροσβεστική φωλιά στη Νέα Λέσβο.

Τα πυροσβεστικά μέσα ενισχύθηκαν επίσης με την απόκτηση δύο νέων πυροσβεστικών οχημάτων 4χ4 χωρητικότητας 500 λίτρων.

Παράλληλα, οι νέοι εργαζόμενοι τρίμηνης διάρκειας στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας εκπαιδευτήκαν σε θέματα Πυρασφάλειας και Δασοπυρόσβεσης από τα στελέχη του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού.  

Άμεσα πρόκειται να τοποθετηθούν 2 επιπλέον πυροσβεστικές φωλιές στην παραρεμάτια ζώνη στην περιοχή Νέο Μαρούσι, ενώ σχεδιάζεται η τοποθέτηση δικτύου πυρόσβεσης περιμετρικά του Κτήματος Καρέλλα και σε όλα τα αλσύλλια της Νέας Λέσβου.   

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:
« Έχομε θέσει σε διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας και τους εθελοντές μας, προκειμένου να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος.
 Η πρόληψη και η άμεση καταστολή στην περίπτωση εκδήλωση πυρκαγιάς, αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του πρασίνου. Ευχαριστούμε το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας και τους εθελοντές μας για την κατάθεση ψυχής στην προστασία της πόλης μας. »  

 

Σχετικά αρχείαΗ αντιπυρική θωράκιση του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζεται από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και την εθελοντική ομάδα (1)


Η αντιπυρική θωράκιση του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζεται από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και την εθελοντική ομάδα (2)


Η αντιπυρική θωράκιση του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζεται από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και την εθελοντική ομάδα (3)


Η αντιπυρική θωράκιση του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζεται από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και την εθελοντική ομάδα (4)


Η αντιπυρική θωράκιση του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζεται από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και την εθελοντική ομάδα (5)


Η αντιπυρική θωράκιση του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζεται από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και την εθελοντική ομάδα (6)


Η αντιπυρική θωράκιση του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζεται από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και την εθελοντική ομάδα (7)

Μετάβαση στο περιεχόμενο