Η ανάδειξη της πόλης σε τουριστικό προορισμό δεν καταργεί την αργία της Κυριακής

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 118KB|


Γ. Πατούλης:  Ο Δήμος Αμαρουσίου μπαίνει δυναμικά στη νέα εποχή, αναδεικνύοντας τον τουρισμό σε αιχμή του δόρατος μιας νέας δημοτικής αναπτυξιακής πολιτικής.    
    
Τα σημαντικά οφέλη που θα αποκομίσει το Μαρούσι από την ανάδειξη του ως τουριστικός προορισμός, τα οποία αξίζουν στο όνομα και στην ιστορία του, αλλά και στους λόγους που το καθιστούν ιδανικό τουριστικό προορισμό ανέπτυξαν σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Παπαχρυσάνθου, την Τρίτη 14 Ιουλίου 2009, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.     

Παράλληλα, οι δύο άνδρες απάντησαν στις αιτιάσεις όσων χρησιμοποιώντας την παραπληροφόρηση καταφέρονται κατά του χαρακτηρισμού της πόλης ως τόπος τουριστικού προορισμού.
Τόσο ο κ. Δήμαρχος όσο και ο κ. Παπαχρυσάνθου απάντησαν κατηγορηματικά ότι η αργία της Κυριακής δεν πρόκειται να καταργηθεί με την ανάδειξη της πόλης ως τουριστικός προορισμός, αναφέροντας  μάλιστα χαρακτηριστικά παραδείγματα όμορων Δήμων που είναι τουριστικές περιοχές χωρίς να έχει καταργηθεί η αργία της Κυριακής, όπως το Χαλάνδρι και η Κηφισιά. 

« Για να καταργηθεί η αργία της Κυριακής πρόσθεσε ο κ. Πατούλης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία απαιτείται απόφαση της Νομαρχίας και συγχρόνως θετική εισήγηση από τους τοπικούς φορείς», ενώ ο κ. Παπαχρυσάνθου υπογράμμισε ότι «κανείς δεν μπορεί με την παραπληροφόρηση να βάλει «φρένο» στην πρόοδο  της πόλης και προέτρεψε τον Δήμαρχο να μην κάνει πίσω.»             

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης υπογράμμισε οτι «ο χαρακτηρισμός του Αμαρουσίου ως περιοχή τουριστικού ενδιαφέροντος θα ωφελήσει την πόλη και τους επαγγελματίες, ενώ θα δώσει περισσότερες δυνατότητες προβολής μέσω της οργανωμένης τουριστικής διαφήμισης του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης».
Η πόλη πρόσθεσε «θα μπορέσει να επωφεληθεί από τις εθνικές και ευρωπαϊκές επιδοτήσεις που αφορούν τις τουριστικές περιοχές. Ιδιαίτερα ωφελημένοι θα είναι και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων της τοπικής μας αγοράς, αφού η αύξηση των επισκεπτών θα προκαλέσει αύξηση των πελατών τους και επομένως αύξηση των πωλήσεων. Ο Δήμος Αμαρουσίου πιστεύει μάλιστα ότι ο χαρακτηρισμός της πόλης ως περιοχής τουριστικού ενδιαφέροντος θα είναι ένα βήμα μπροστά που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και την αναβάθμιση του ιστορικού εμπορικού κέντρου.   
Αυτά τα οφέλη κατέληξε ο κ. Δήμαρχος δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς.»
Παράλληλα ο κ Δήμαρχος σημείωσε ότι «η ανάδειξη της πόλης ως τουριστικός προορισμός αποτέλεσε πρώτη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής από την ανάληψη των καθηκόντων της, καθώς η πόλη διαθέτει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει ιδανικό τουριστικό προορισμό.
Ο Δήμος Αμαρουσίου πρόσθεσε «μπαίνει δυναμικά στη νέα εποχή, αναδεικνύοντας τον τουρισμό σε αιχμή του δόρατος μιας νέας αναπτυξιακής πολιτικής.»    
    
Μεταξύ άλλων σημαντικοί πόλοι προσέλκυσης επισκεπτών αποτελούν  οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, σημείο παγκόσμιας αναφοράς λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, το δίκτυο Μουσείων και Χώρων Πολιτισμού, όπως η Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη, το Σπαθάρειο Μουσείο Σκιών, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Λαογραφικό Μουσείο, το Μουσείο Τσαρούχη, ενώ η πόλη διαθέτει και σημαντική μεταβυζαντινή κληρονομιά με ιερούς ναούς ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού κάλλους.                 
Επίσης η  Κεραμική Τέχνη, το εντυπωσιακό δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών, οι σημαντικές υποδομές για τη διοργάνωση εκθέσεων και συνεδρίων, οι πολλές και ποιοτικές επιλογές για αγορές διασκέδαση και πολιτισμό, αλλά και η δυνατότητα επαφής με τη φύση μέσα από ένα περίπατο στο δάσος Συγγρού είναι αξιόλογοι λόγοι να αναδειχθεί το Μαρούσι σε σημαντικό τουριστικό προορισμό. 


Μετάβαση στο περιεχόμενο