Η Αλήθεια για τους εργαζόμενους του προγράμματος «3+1» στον Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας και του ΠΑΜΕ σχετικά με τους 29 εργαζόμενους ΑμεΑ που απασχολούνταν στον Δήμο Αμαρουσίου, οι οποίοι είχαν προσληφθεί μέσω του Προγράμματος «3+1», θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, διεκδίκησε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης την άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων ΑΜΕ, που απασχολούνται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των Δήμων.

Η πρόταση του Γιώργου Πατούλη, και της Κ.Ε.Δ.Ε ήταν η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων να μεταφερθούν σε προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στις υπηρεσίες των οικείων Δήμων από τη στιγμή που τα Ν.Π.Ι.Δ απασχολούνταν είτε καταργούνται, είτε λύονται ή βρίσκονται υπό καθεστώς εκκαθάρισης.

Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή από την πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και είχε συμφωνηθεί να συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου που θα ερχόταν στη Βουλή προς ψήφιση, αρχές Ιανουαρίου. Δυστυχώς, η παρούσα Βουλή διαλύθηκε λόγω της αδυναμίας του πολιτικού συστήματος να συναινέσει στην εκλογή Προέδρου και έτσι η τροπολογία αυτή δεν ψηφίστηκε, με αποτέλεσμα να μην δοθεί μόνιμη και οριστική λύση στο πρόβλημα αυτής της κατηγορίας εργαζομένων.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, θα διεκδικήσει από την επόμενη Κυβέρνηση, όποτε αυτή προκύψει, να δώσει τη λύση που είχε ήδη συμφωνηθεί με την προηγούμενη Κυβέρνηση. Η θέση για μεταφορά των εργαζομένων σε προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στις υπηρεσίες των οικείων Δήμων παραμένει.

Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι να ολοκληρωθεί και να ψηφισθεί η νομοθετική ρύθμιση, ο Δήμος Αμαρουσίου θα σταθεί στο πλευρό των εργαζόμενων αυτών και θα τους στηρίξει σε πιθανές νομικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν.

Μετάβαση στο περιεχόμενο