Η Αλήθεια για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Αμαρουσίου (No. 2)

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή το σχόλιο του συντάκτη της ιστοσελίδας σας autodioikisi.gr, πάνω στο περιεχόμενο απάντησης που ο Δήμος Αμαρουσίου σας απέστειλε, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε και να σας επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, μέμφεστε στο σχόλιο σας  το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, που δεν διευθέτησε την πρώτη τετραετία της θητείας του, το χρέος που παρέλαβε από την προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου. Μόνον ένας κακόπιστος ή απληροφόρητος συντάκτης θα μπορούσε να επικαλεστεί αυτό το επιχείρημα, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι τα χρέος που παρέλαβε η σημερινή Διοίκηση ( χρέος σε τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές, κλπ) ξεπερνούσε τα 280.000.000.000 ευρώ. Πιστεύει κανείς ότι ένα χρέος αυτού του ύψους, μπορεί να διευθετηθεί σε 4 χρόνια; Όταν μάλιστα τα ετήσια έσοδα του Δήμου Αμαρουσίου δεν ξεπερνούν τα 60.000.000 ευρώ; Ακόμη κι όλα τα έσοδα να τα διαθέταμε για την αποπληρωμή του χρέους, χωρίς να πληρώνουμε τίποτε άλλο, ήταν τόσο μεγάλη η «βαριά κληρονομιά» του παρελθόντος που δεν επαρκούσαν οι πόροι μας.

Δεύτερον, ο συντάκτης του σχολίου σας επίσης αγνοεί , αν και το έχουμε επανειλημμένα τονίσει με ανακοινώσεις μας που είναι δημοσιευμένες και στην ιστοσελίδα του Δήμου μας, άρα μπορούσε να τις βρει, ότι η Διοίκηση του Γιώργου Πατούλη πλήρωσε 42.000.000 ευρώ το διάστημα 2007-2009, την πρώτη τριετία της, στις Τράπεζες, για την αποπληρωμή των δανείων του παρελθόντος. Ενώ επιπλέον πληρώσαμε άλλα 21.000.000 ευρώ , που ήταν ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου προς τις δημοτικές του επιχειρήσεις. Ενώ εξοφλήσαμε και ένα δάνειο προς την τράπεζα ΜΠΕΡ ΣΤΕΡΝΣ αναχρηματοδοτώντας το,  εξοικονομώντας με τον τρόπο αυτό επιπλέον 5.000.000 από την αρχική οφειλή. Γνωρίζεται κάποιον άλλο Δήμο σε όοη την Ελλάδα, που να πλήρωσε πάνω από 60.000.000 ευρώ για αποπληρωμή δανείων του παρελθόντος; Αν ναι, ενημερώστε και μας.

Τρίτον, αναφέρετε στο σχόλιο σας ότι δεν γνωρίζετε κανέναν Δήμο στην Ελλάδα που να έχει εκδώσει ακάλυπτες επιταγές. Εμείς γνωρίζουμε πολλούς  Δήμους που εξαιτίας της σημερινής δύσκολης οικονομικής συγκυρίας αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα. Κι εξαιτίας των προβλημάτων αυτών είτε έχουν προσωπικό τους απλήρωτο επί μήνες, είτε οφείλουν σημαντικά ποσά σε προμηθευτές, είτε δεν έχουν χρήματα ακόμη και  για να βάλουν καύσιμα στα απορριμματοφόρα τους για να μαζέψουν τα σκουπίδια. Στο Δήμο Αμαρουσίου και το προσωπικό πληρώνεται στην ώρα του. Και η αποκομιδή των απορριμμάτων  γίνεται υποδειγματικά. Και μια σειρά από πρότυπες υπηρεσίες λειτουργούν προς όφελος των πολιτών και των οικογενειών της πόλης μας, όπως οι 14 Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί μας Σταθμοί και η Δημοτική μας Συγκοινωνία.

Η Διοίκηση Πατούλη ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι όλα τα προβλήματα έχουν λυθεί στο Μαρούσι. Αλλά δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει  ότι δίνει καθημερινά μάχες για να προσφέρει στην πόλη και τους πολίτες έργο, διαχειριζόμενη ταυτόχρονα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα χρέη που μας κληρονόμησε το αμαρτωλό παρελθόν. Απέναντι σε μια Κεντρική Εξουσία που κάθε μέρα που περνά, μειώνει όλο και περισσότερο τα χρήματα που αποδίδει προς την Αυτοδιοίκηση.


Γραφείο Τύπου Δήμου Αμαρουσίου

Μετάβαση στο περιεχόμενο