Η αλήθεια για τη Βιοκλιματική ανάπλαση του Κέντρου και τα ψέματα των νοσταλγών της εποχής των δανείων

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 96 KB|


 


 


Η Βιοκλιματική Ανάπλαση του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου του Αμαρουσίου είναι η σημαντικότερη παρέμβαση που γίνεται στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια.


Έργο ουσίας, κι όχι «βιτρίνας».
Είναι μια παρέμβαση ουσίας και όχι «βιτρίνας», όπως κάποιοι υποκριτικά και ανεύθυνα ισχυρίζονται, που δεν θα κοστίσει ούτε ένα ευρώ στους δημότες μας, αφού χρηματοδοτείται 100% από τη Νομαρχία.


Ένα έργο που θα αναβαθμίσει το Κέντρο της πόλης και την παραδοσιακή εμπορική μας αγορά. Θα ενισχύει σε περίοδο κρίσης την τοπική απασχόληση. Θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των μόνιμων κατοίκων.


Ενώ η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από πόρους εκτός Δήμου μας επιτρέπει να διαθέσουμε πολύτιμους δημοτικούς πόρους για την εκτέλεση έργων στις υπόλοιπες γειτονιές μας.


Επίσης με την παρέμβαση αυτή έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να αποκαταστήσουμε τις κακοτεχνίες της προηγούμενης ανάπλασης που έγινε το 2004 , με τους γνωστούς κυβόλιθους, που τόσο έβλαψαν το Κέντρο και κόστισαν στην πόλη και τους δημότες εκατομμύρια ευρώ τα οποία ακόμη πληρώνουμε.


Η μεγαλύτερη χρηματοδότηση για το μεγαλύτερο έργο
Για τη Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση που πέτυχε ποτέ οποιαδήποτε διοίκηση του Δήμου.


Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν καταφέραμε ως Δήμος να εξασφαλίσουμε 7.600.000 ευρώ για να γίνει έργο στην πόλη, χωρίς να επιβαρύνουμε τους δημότες μας.


Σε αντίθεση με ότι γινόταν στο παρελθόν, όπου ο Δήμος δανειζόταν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, για έργα αμφίβολης ποιότητας αλλά και χρησιμότητας.


Ποιοι παραπληροφορούν ανεύθυνα τους συμπολίτες μας
Κι όμως αυτή την επιτυχία της σημερινής Διοίκησης, κάποιοι ανεύθυνοι συμπολίτες μας προσπαθούν να την ακυρώσουν.


Ποιοι είναι αυτοί; Είναι δημοτικοί σύμβουλοι  αλλά και πολίτες-«δημοσιογράφοι», γνωστοί για τα φιλικά τους αισθήματα και την ανοχή απέναντι στο προηγούμενο καθεστώς διοίκησης του Δήμου.


Και το προσπαθούν με διάφορους τρόπους. Είτε αρνούμενοι να ψηφίσουν το έργο στο Δημοτικό μας Συμβούλιο.


Είτε παραπληροφορώντας με ανακοινώσεις και άρθρα που δημοσιεύονται τους πολίτες ότι το έργο αυτό είναι δήθεν αχρείαστο, ή ότι στερεί πόρους από άλλα αναγκαία έργα που πρέπει να γίνουν στις γειτονιές.


Και εύλογα αναρωτιόμαστε, που βρίσκονταν αυτοί οι άνθρωποι όταν το 2004 ξοδεύονταν πάνω από 12.000.000 ευρώ, δικά μας χρήματα, χρήματα όλων των μαρουσιωτών, για τους γνωστούς κυβόλιθους;


Τότε χρειαζόταν η πόλη αυτή την ακριβοπληρωμένη και αποτυχημένη όπως αποδείχθηκε παρέμβαση, ενώ σήμερα δεν τη χρειάζεται;


Εθνικοί και Δημοτικοί Πόροι για έργα στη γειτονιά
Οι ίδιοι άνθρωποι ανεύθυνα υποστηρίζουν ότι έπρεπε τα χρήματα αυτά να δοθούν για έργα στις γειτονιές, κι όχι για το Κέντρο.


Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα, από το οποίο εξασφαλίσαμε τα 7,6 εκ. ευρώ, αφορά μόνον βιοκλιματικές αναπλάσεις κέντρων, κι όχι άλλου τύπου παρεμβάσεις όπως π.χ. έργα αποχέτευσης ή αντιπλημμυρικής προστασίας.


Αυτή την αλήθεια όμως δεν τη λένε.


Όπως δεν λένε πως με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουμε πολύτιμους δημοτικούς πόρους για έργα που γίνονται σήμερα σε όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου.


Όπως επίσης δεν λένε πως η σημερινή Διοίκηση του Δήμου είναι αυτή που εξασφάλισε πάνω από 25.000.000 ευρώ από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, για σημαντικά έργα που ήδη έχουν γίνει ή πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα σε κάθε γειτονιά.


Με εθνικούς πόρους που διεκδικήσαμε γίνονται τα έργα αποχέτευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλο το Μαρούσι.


Οι αγωγοί ακαθάρτων σε Σωρό, Νέο Μαρούσι, ʼγιο Θωμά, Εργατικές, Νέα Λέσβο, Αγία Φιλοθέη, Ψαλίδι, Στούντιο Α, Νέο Τέρμα, Σισμανόγλειο.


Τα αντιπλημμυρικά στις Εργατικές. Οι διανοίξεις και ασφαλτοστρώσεις σε πάνω από 200 δρόμους σε όλες τις Πολεοδομικές Ενότητες.


Η «Πράσινη Διαδρομή» στο Ανατολικό Μαρούσι.


Το νέο κλειστό Γυμναστήριο στο 2ο Λύκειο. Οι παιδικές χαρές στις γειτονιές.


Κι άλλα πολλά.


Γιατί δεν θέλουν την Ανάπλαση
Η αλήθεια λοιπόν είναι πως δεν στερεί πόρους η ανάπλαση του Κέντρου για έργα σε άλλες γειτονιές.


Η αλήθεια είναι πως η σημερινή Διοίκηση σε αντίθεση με τις προηγούμενες , διεκδικεί και διασφαλίζει πόρους για έργα σε όλη την πόλη, σε κάθε γειτονιά.


Η αλήθεια είναι πως κάποιοι προσπαθούν να ακυρώσουν ένα έργο απαραίτητο στην πόλη, για να μην αναδειχθεί και πάλι η δική τους ανεπάρκεια και η υποστήριξη που παρείχαν κατά το παρελθόν σε ένα φαύλο καθεστώς, που το μόνο που κατάφερε ήταν να κληρονομήσει στην πόλη απλήρωτα δάνεια και σημαντικές ελλείψεις σε βασικές υποδομές.


Το έργο της ανάπλασης του Εμπορικού Κέντρου θα γίνει, όπως θα γίνουν και τα έργα που χρειάζονται οι μέχρι χθες ξεχασμένες γειτονιές της πόλης μας.


Γραφείο Τύπου Δήμου Αμαρουσίου
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο