Η Αλήθεια για τα χρέη του Δήμου Αμαρουσίου και οι ψευδείς αναφορές Μαγιάκη περί πασχαλιάτικου μποναμά χρεών της Διοίκησης Πατούλη στους Μαρουσιώτες

Print Friendly, PDF & Email

Πληρώνουμε τις υποχρεώσεις που «κληρονομήσαμε», διασφαλίζουμε την οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου μας.

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Παράταξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σχετικά με την αποπληρωμή των υποχρεώσεων του Δήμου Αμαρουσίου με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους και σε βάθος χρόνου, όπως αυτές αποτυπώνονται με Διαφάνεια στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

 1. Απαλλάξαμε και με το  Νόμο το Δήμο και τους δημότες από οφειλές ύψους 32.500.000 ευρώ

Με την νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε (Ν.4316/2014)  για την ρύθμιση των οφειλών κυρίως του Οργανισμού Εργασίας προς ΙΚΑ και Εφορία, καταρχήν πετύχαμε να διαγραφούν οφειλές ύψους 32.500.000 ευρώ, που προέρχονται από πρόστιμα και προσαυξήσεις που μας είχαν επιβληθεί.Το βάρος αυτό φεύγει οριστικά και αμετάκλητα «από τις πλάτες» του Δήμου Αμαρουσίου και των πολιτών.

 1. Από το 1995 και κυρίως την περίοδο 2000-2006,  δημιουργήθηκαν οι υποχρεώσεις

Οι πολίτες του Δήμου Αμαρουσίου πρέπει να γνωρίζουν ότι  το ύψος αυτής της οφειλής ξεπερνούσε τα 90.000.000 ευρώ, αλλά με τη διαγραφή των προστίμων και των προσαυξήσεων μειώθηκε στα 56.386.243 ευρώ. Το χρέος αυτό δημιουργήθηκε κατά 95% από οφειλές και υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν την περίοδο 2000-2006, ενώ κάποιες από αυτές, που αφορούν την Δ.Ε.Α.Δ.Α. και την Κ.Ε.Α.Δ.Α., ξεκίνησαν να δημιουργούνται το 1995.

 1. Ποιος είναι ο πασχαλινός μποναμάς της Διοίκησης Πατούλη στους Μαρουσιώτες

Αν λοιπόν αποτελεί το χρέος αυτό μποναμά, σίγουρα δεν είναι μποναμάς της σημερινής Διοίκησης, αλλά έρχεται από το παρελθόν.

 • Ο πραγματικός μποναμάς της Διοίκησης Πατούλη προς την πόλη είναι η διαγραφή χρέους ύψους 32.500.000 ευρώ, τα οποία έφυγαν δια παντός από τις πλάτες μας.
 • Το ύψος των χρημάτων που γλυτώνουμε, αντιστοιχεί στο κόστος λειτουργίας των παιδικών μας σταθμών για τα επόμενα 10 χρόνια.
 • Η Αντιπολίτευση σκόπιμα αποσιωπά τη διαγραφή αυτού του χρέους αλλά μιλά μόνον για τα ποσά που θα πληρώσουμε σε βάθος χρόνων.
 • Με την ψήφιση του Ν. 4316 και ειδικότερα το άρθρο 81, πετυχαίνουμε τη σταδιακή αποπληρωμή, σε βάθος δεκαετιών, του αρχικού κεφαλαίου. Με τον τρόπο αυτό και θα ανταποκριθούμε με συνέπεια στις υποχρεώσεις μας, ενώ παράλληλα, διασφαλίζουμε την ομαλή λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών μας τα επόμενα χρόνια, χωρίς τη θηλιά των χρεών του παρελθόντος και αποφεύγουμε οριστικά τη χρεοκοπία.
   

Ο «Πασχαλινός μποναμάς»  της Διοίκησης Πατούλη εξασφαλίζει :

 • λιγότερα βάρη για τους συμπολίτες μας (από τη διαγραφή των προστίμων)
 •  αποφυγή της χρεοκοπίας του Δήμου (αφού δεν απαιτείται άμεση εξόφληση των οφειλών )
 • χρονική επιμήκυνση με σταδιακή αποπληρωμή, σε βάθος χρόνου, των χρεών
 • διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών μας

 

Καλή Ανάσταση σε όλους και Καλή Φώτιση σε αυτούς που επιλέγουν αντί για το Φως της Αλήθειας, το Σκοτάδι

Μετάβαση στο περιεχόμενο