Η Αγία Φιλοθέη αποκτά επιτέλους σύγχρονο Γυμνάσιο και Λύκειο.

Print Friendly, PDF & Email

Επιτυχία του Δημάρχου Γ. Πατούλη η παραχώρηση ακινήτου της ΚΕΔ  στο Δήμο Αμαρουσίου.


Με έργα και όχι με λόγια και ανεύθυνες υποσχέσεις, απαντά η σημερινή Δημοτική Αρχή στις ανάγκες της πόλης και των κατοίκων.


Με επιτυχία στέφθηκε η διεκδίκηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη για την απόκτηση οικοπέδου από την Πολιτεία, στο οποίο θα μπορέσει να στεγαστεί ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου, που θα καλύπτει τις σημερινές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής της Αγίας Φιλοθέης.


Η ανέγερση σχολικού συγκροτήματος στην Αγία Φιλοθέη αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια αίτημα των κατοίκων της περιοχής, καθώς μέχρι σήμερα το σχολείο στεγάζεται σε προκατασκευασμένο οίκημα, με συσσωρευμένα και δυσεπίλυτα  προβλήματα. Στο αίτημα αυτό καμία δημοτική αρχή και καμία δημοτική παράταξη δεν μπόρεσε να δώσει λύση μέχρι σήμερα, παρά μόνον κούφιες υποσχέσεις.


Όμως τελικά η λύση δόθηκε μετά από πρωτοβουλίες και ενέργειες του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, αφού το Διοικητικό Συμβούλιο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου αποφάσισε να παραχωρήσει τμήμα του ακινήτου που ανήκει στο Υπουργείο Γεωργίας στην Αγία Φιλοθέη, προκειμένου να ανεγερθεί εκεί το σχολικό συγκρότημα.       


Ειδικότερα, σε επιστολή που απέστειλε χθες ,19 Μαΐου 2009, ο Πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου προς τον Δήμαρχο, αναφέρει μεταξύ άλλων: «η εταιρία μας προωθεί με επείγουσα διαδικασία σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών την αποδέσμευση τμήματος του ΑΒΚ 30Χ- 31Χ Δημοσίου Ακινήτου από το Υπουργείο Γεωργίας, προκειμένου να εκδοθεί το σχετικό παραχωρητήριο για τη δημιουργία συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου προς εξυπηρέτηση των παιδιών του Δήμου σας.   
Μετά ταύτα, εκ μέρους του Δήμου μπορείτε να προγραμματίσετε το εν λόγω έργο σε συνεννόηση με τον ΟΣΚ για τη συντομότερη υλοποίησή του.»    


Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση: 

« Με έργα και όχι με λόγια και ανεύθυνες υποσχέσεις, απαντά η σημερινή Δημοτική Αρχή στις ανάγκες της πόλης και των κατοίκων. Όπως δεσμευθήκαμε προεκλογικά, διεκδικήσαμε από την Πολιτεία και τελικά εξασφαλίσαμε την έκταση που χρειαζόταν προκειμένου να κατασκευαστεί στην Αγία Φιλοθέη ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα. Έγινε το πρώτο βήμα. Ενώ είμαστε ήδη σε επαφή με τον ΟΣΚ για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση του κτιρίου.  Είμαι αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα η περιοχή της Αγίας Φιλοθέης, πέρα από τα άλλα έργα που προγραμματίζει ο Δήμος μας, θα διαθέτει κι ένα σύγχρονο σχολικό κτίριο , που θα διασφαλίζει στα παιδιά μας καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της Κ.Ε.Δ. κ. Κ. Φωτόπουλο για τη θετική συμβολή του στην εξέλιξη αυτή».

Μετάβαση στο περιεχόμενο