H σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δεν προσχωρεί στο κίνημα «Δεν Πληρώνω» και στο κίνημα «Δεν Κάνω Κανένα Έργο»

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ για το ζήτημα της κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης σε σχέση και την κατασκευή της γραμμής του μετρό, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι:


Πρώτον, η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης είναι ένα έργο που το έχει ανάγκη η πόλη, και ιδιαίτερα η εμπορική αγορά του Κέντρου του Αμαρουσίου. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Είναι δικαίωμα κάθε παράταξης να έχει άποψη για την αναγκαιότητα ή μη του έργου. Το ίδιο όμως δικαίωμα έχει και η Διοίκηση, η οποία, όμως, έχει επιπλέον την υποχρέωση να υλοποιήσει το έργο γιατί το υποσχέθηκε προεκλογικά στους πολίτες. Και οι πολίτες την υπερψήφισαν για να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της κι όχι για να παραιτηθεί από αυτές. Είναι, λοιπόν, πολιτική επιλογή συνέπειας και ευθύνης, η κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης.


Δεύτερον, το συγκεκριμένο έργο θα κατασκευαστεί με ιδιωτικά κεφάλαια αφενός γιατί δεν διαθέτει ο Δήμος Αμαρουσίου τα πολλά εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για να κάνει μόνος του το έργο αφετέρου γιατί δεν είναι στις προθέσεις μας να κάνουμε ένα έργο επιβάλλοντας βάρη σε όλους τους δημότες ανεξαιρέτως. Είναι κοινωνικά δίκαιο το κόστος «να το σηκώσουν» οι χρήστες, όσοι δηλαδή θα το χρησιμοποιούν, κι όχι όλοι ανεξαιρέτως οι συμπολίτες μας. Δεν υπάρχει καμία διαπλοκή μεταξύ Δημοτικής Αρχής και ιδιωτών επενδυτών, όπως ψευδώς αναφέρουν οι ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ. Με τη μέθοδο αυτή, δηλαδή με αυτοχρηματοδότηση, κατασκευάζονται σήμερα όλα τα έργα, σε όλο τον κόσμο. Με μοναδική εξαίρεση ίσως τη Βόρεια Κορέα. Δεν θα αφήσουμε σε καμία περίπτωση το Μαρούσι να καταντήσει Βόρεια Κορέα, επειδή έτσι θέλει μια μικρή μειοψηφία.


Τρίτον, το ζήτημα του πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει την επέκταση της Γραμμής 4 του Μετρό στο Μαρούσι, όταν και όποτε αυτή γίνει. Αντίθετα, θα καταστήσει τη χρήση του Μετρό πιο λειτουργική αφού θα υπάρχει δίπλα ένας κατάλληλος χώρος στάθμευσης, που μάλιστα είναι χωροθετημένος με ΦΕΚ. Γεγονός που αποδεικνύει ότι η πολιτική που ασκεί σήμερα η Διοίκηση του Δήμου κάθε άλλο παρά κοντόφθαλμη είναι, αλλά είναι μια πολιτική που βλέπει μπροστά. Αντίθετα, κοντόφθαλμη πολιτική ασκούν όσοι υπηρετούν τη λογική να μην γίνει τίποτα στην πόλη και ιδιαίτερα στο Κέντρο, μέχρι να κατασκευαστεί (εάν κατασκευαστεί) το Μετρό. Η σημερινή Διοίκηση έχει προσχωρήσει στο Κίνημα «Κάνω Έργο και Δεν Μπορώ Να Περιμένω» σε αντίθεση με την παράταξη ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ που υπηρετεί άλλα κινήματα (ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΕΡΓΟ κλπ.).


Τέλος, κατανοούμε απόλυτα τους λόγους της αρνητικής στάση τους απέναντι στο έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Κέντρου. Ως οπαδοί του κινήματος της ακινησίας, δεν θέλουν να γίνει τίποτε στην πόλη. Η θέση, όμως, αυτή έρχεται σε αντίθεση με την πλειοψηφία των μόνιμων κατοίκων και του εμπορικού κόσμου, που επιθυμεί να υπάρξει επιτέλους μια ολοκληρωμένη αισθητική και λειτουργική παρέμβαση, που θα αναβαθμίσει το ιστορικό εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου. Εμείς ως Διοίκηση θα ακούσουμε τον κόσμο και θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου που έχει γίνει ποτέ στο Μαρούσι χωρίς να επιβαρύνουμε ούτε με ένα ευρώ τους δημότες, ενώ θα συνεχίσουμε το έργο μας και στις υπόλοιπες γειτονιές του προαστίου μας ώστε να ξαναδώσουμε στο Μαρούσι το χαρακτήρα της φιλικής και ανθρώπινης πόλης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο